spot_img
21.8 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeOrganizatorii topului turistic cu Craiova în fruntea clasamentului: Clasamentul a fost publicat...

Organizatorii topului turistic cu Craiova în fruntea clasamentului: Clasamentul a fost publicat înainte de e-mailul prin care Craiova a fost informată de această selecție și nu a plătit nimic

-

Cele 3 clasamente anuale se bazează pe voturile deschise care adună milioane de călători (Destinația Anului, Cele mai bune destinații de Crăciun, Cele mai bune stațiuni de schi) care au loc întotdeauna în noiembrie-decembrie-ianuarie-februarie din 2009. De-a lungul anului avem, de asemenea, clasamente tematice – unele care apar anual (cele mai bune bijuterii ascunse – cele mai bune plaje), altele care sunt publicate timp de 2 ani sau mai mult (cele mai bune destinații pentru familii, cele mai bune destinații pentru tineri, cele mai bune destinații de Paște…).Clasamentele tematice se bazează pe un panel de călători, în acest caz, Cele mai bune destinații de Paște în Europa, printre + 62 de destinații europene preselectate, Craiova a fost votată de un panel de călători (10.724 de călători din 68 de țări) ca fiind cea mai bună destinație de Paște în Europa 2022-2023) majoritatea acestora sunt reprezentativi pentru publicul nostru general global format din călători din Marea Britanie și SUA, în principal de 25-34 de ani și în principal femei.Se bazează, așadar, pe un vot public, cel al unui panel de călători, așa cum facem pentru sute de clasamente. 
Participarea la acest top nu a fost plătită (nici publicarea și nici utilizarea logo-urilor oficiale), iar destinațiile nu sunt informate despre clasamentele noastre tematice până la publicare, au precizat organizatorii „European Best Easter Destination” în urma scandalului iscat din România privind clasarea municipiului Craiova în vârful topului.

- Reclama -

Fiecare călător din acest clasament tematic a votat pentru 3 destinații, în total 32.172 de voturi pentru 62 de destinații din Europa au fost publicate cele mai votate. În acest caz 1876 de voturi pentru Craiova, urmată de pentru 1742 de voturi pentru Viena, 1694 de voturi pentru Zagreb și pentru 1692 de voturi pentru Roma – 1587 de voturi pentru Praga – pentru podiumul principal al top 5 – deci aproape 26% pentru cele mai votate 5 destinații din această publicație – când diferența dintre două destinații sunt două mari (de exemplu după a 17-a destinație listată aici închidem clasamentul – pentru a nu publica cele 62 de destinații și pentru a evita să publicăm destinații votate doar de câteva ori). Colaborăm cu Rețeaua EDEN a Comisiei Europene de 8 ani la rând, după cum puteți vedea în zona despre noi, promovând destinații sustenabile în Europa, inclusiv Alba Iulia și Piatra Neamț pentru România (și multe altele).  Am fost în România acum câțiva ani, în 2019, la Piatra Neamț cu Ministrul Turismului și Secretarul de Stat al Turismului din România în cadrul Adunării Generale EDEN.Echipa noastră este formată din reporteri de turism, unii lucrează 100% pentru EBD alții lucrează pentru EBD dar și pentru alte media de turism precum Forbes, Condé Nast, Geo, National Geo, mai spun aceștia. 

- Advertisement -

PRECIZĂRILE EBD:

Pentru a rezuma : 
A fost Craiova informată de această selecție înainte de votul juriului nostru de votanți: nici măcar Craiova nu a fost informată de reînnoirea acestui clasament tematic și de preselecția lor.

A primit Craiova informația înainte de publicare? Nu, clasamentul a fost publicat înainte de e-mailul prin care Craiova a fost informată de această selecție. 

A plătit Craiova pentru această publicare: Nu

Există vreun cost legat de aceasta pentru destinație (în acest caz Craiova): Nu

EBD colaborează cu rețeaua EDEN a Comisiei Europene: Da, adunarea noastră generală a avut loc în noiembrie. 

Cine lucrează pentru EBD: Reporterii de călătorie, 100% pentru EBD sau cu jumătate de normă pentru unii reporteri de călătorie internaționali. 

Este ciudat să găsim Craiova în topul listei? Pornind de la faptul că doar puține destinații europene au o ofertă reală de Paște, cu târg pascal, festivaluri, iluminări, nu prea. Colmar a fost precedenta destinație premiată la această categorie în 2020-2021. 

Craiova este o destinație atractivă din punct de vedere cultural, dar și pentru familii, îndrăgostiți, iubitori de istorie, datorită evenimentelor pe tot parcursul anului și a instituțiilor și muzeelor puternice. Este una dintre principalele destinații din România și, astfel, una dintre destinațiile puternice din Europa. 

European Best Destinations in o organizație non-politice, este doar un site de turism creat pentru a promova cultura și turismul în Europa. Recent, Craiova a fost publicată în Forbes USA, Condé Nast, National Geographicn chiar și ieri în presa americană TheTravel printre cele mai bune destinații culturale din Europa https://www.thetravel.com/top-cultural-destinations-in-europe/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img