spot_img
30.6 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeOrganizatorii de la Tusványos: Membrii Guvernului român „nu riscă” să participe la...

Organizatorii de la Tusványos: Membrii Guvernului român „nu riscă” să participe la Tusványos temându-se că ar putea pierde din simpatia alegătorilor. Din cauza „provocatorilor”, discursul lui Viktor Orbán va fi înregistrat

-

Cea de-a 33-a ediţie a Universităţii de Vară şi Taberei Studenţeşti de la Bálványos, cunoscută sub numele de Tusványos, se va desfăşura în perioada 23-28 iulie, sub genericul: „Pe drumul drept”, în organizarea Consiliului Tineretului Maghiar din România şi a Fundaţiei Pro Minoritate din Ungaria, au anunţat, joi, organizatorii, într-o conferinţă de presă, la Miercurea Ciuc.

- Reclama -

Krisztina Sándor, responsabilă de programul politic al universităţii de vară şi preşedinte executiv al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, a declarat că motto-ul din acest an este potrivit atât din punct de vedere fizic, cât şi în sens politic, şi face referire la situaţia îmbunătăţită a maghiarilor din Bazinul Carpatic, faţă de vremurile anterioare.

- Advertisement -

„Dacă ne uităm în jur, în vecinătate, în Europa, în lume, în anul 2024, putem afirma că acum suntem pe o cale mai dreaptă,” a explicat aceasta.

Motto-ul se referă şi la valorile de dreapta ale participanţilor la Tusványos şi la infrastructura îmbunătăţită a taberei, dar transmite şi un mesaj pozitiv tinerilor că merită să rămână în ţară, a mai adăugat Krisztina Sándor.

- Advertisement -

Aceasta a precizat că dezbaterile din acest an se vor concentra pe patru subiecte principale: procesele politice actuale, problema războiului şi a păcii, situaţia economică şi o tematică separată: subiectele ecologice, schimbările climatice, eficienţa energetică şi tranziţia verde, care vor primi o atenţie mai sporită.

Printre subiectele politice care vor fi abordate se numără alegerile din iunie şi din toamnă, precum şi preşedinţia ungară a Uniunii Europene. De asemenea, va avea loc şi o masă rotundă naţională cu participarea preşedinţilor organizaţiilor maghiare din Bazinul Carpatic.

Printre invitaţi, şi în acest an, se numără: prim-ministrul Viktor Orbán, viceprim-ministrul Zsolt Semjén, mai mulţi miniştri şi secretari de stat din Guvernul Ungariei. Pentru a exclude provocatorii, discursul de sâmbătă al premierului va necesita înregistrare, au precizat organizatorii.

Din cauza anului electoral, politicienii din mainstream-ul politicii româneşti nu vor participa, în ciuda intenţiei şi eforturilor organizatorilor, a declarat Krisztina Sándor. Ea a explicat că în an electoral membrii Guvernului român „nu riscă” să participe la Tusványos, temându-se că ar putea pierde din simpatia alegătorilor. Cu toate acestea, vor fi prezenţi invitaţi români care participă de ani de zile la acest eveniment.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img