spot_img
3.3 C
București
marți, ianuarie 7, 2025
AcasăAnalizeOrganizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) sfidează SUA și UE și reduce producția

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) sfidează SUA și UE și reduce producția

-

Țările OPEC+ nu vor sprijini interferența SUA și a UE în situația de pe piața mondială a petrolului împotriva propriului interes, a scris marți ziarul Global Times.

- Reclama -

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol este o organizație internațională alcătuită din Algeria, Angola, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Gabon, Guineea Ecuatorială, Iran, Irak, Kuwait, Libia, Nigeria, Republica Congo și Venezuela. Sediul central al OPEC este situat în Viena, Austria

- Advertisement -

Potrivit publicației chineze, „reducerea producției OPEC+, care a intervenit la doar câteva zile după ce Grupul celor Șapte a convenit să impună un plafon de preț pentru exporturile rusești de petrol, este un semn inconfundabil al opoziției țărilor producătoare de petrol față de gambiturile geopolitice ale Occidentului. cheltuielile acestor țări, precum și ale piețelor globale”.

Ziarul notează că „dacă s-ar implementa un plafon de preț pentru țițeiul rusesc în anumite circumstanțe, ar exista două tipuri de prețuri la petrol pe piața internațională, prețul normal al țițeiului bazat pe un mecanism de piață și prețurile plafonate ale țițeiului rusesc. diferența evidentă de preț ar duce cu siguranță la activități de arbitraj, iar cumpărătorii ar abandona petrolul cu preț ridicat pentru o opțiune cu preț scăzut, punând în cele din urmă presiune asupra prețurilor normale ale țițeiului. Acest lucru nu este în mod clar în interesul țărilor producătoare de petrol.”

- Advertisement -

În urma unei reuniuni a miniștrilor de finanțe din Grupul celor șapte din 2 septembrie la Berlin, clubul G7 a fost de acord să introducă o propunere de plafonare a prețului petrolului rusesc pentru a limita veniturile țării din exportul său. Pentru a face acest lucru, statele membre G7 încearcă să stabilească o coaliție largă și îndeamnă toate țările care încă caută să importe petrol și produse petroliere rusești să se angajeze să facă acest lucru numai la prețuri la prețuri egale sau mai mici. Moscova a avertizat că va suspenda livrările de petrol și produse petroliere către statele care decid să se alăture acestei inițiative.

La ședința OPEC+ din 5 septembrie, membrii alianței au aprobat o reducere a producției de petrol în octombrie cu 100.000 de barili pe zi. Potrivit comunicatului final, țările OPEC+ vor reveni la nivelul de producție din august 2022. Documentul subliniază că ajustarea ascendentă de 0,1 mb/zi la nivelul producției era destinată doar pentru septembrie 2022.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img