Ordonanța de Urgență privind grațierea îl va face premier pe Dragnea/ Scapă și în cel de al doilea dosar

0
112

Ministerul Justiției, condus de Florin Iordache, a publicat miercuri proiectul de Ordonanță de Urgență privind grațierea al cărei beneficiar pare a fi liderul PSD, Liviu Dragnea, care astfel ar putea deveni premier, scrie PS News.

Potrivit art. 1, alin. 2, din proiectul Ordonanței pregătit de Ministerul Justiției, grațierea „ se aplică indiferent de modalitatea de executare a pedepsei închisorii dispusă de instanţă”.

Liviu Dragnea a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, pe baza legii 78, art. 13, potrivit luju.ro.

Numai că Ordonanța pregătită de Ministerul Justiției a avut grijă să-l protejeze pe Dragnea. Potrivit documentului publicat de Minister, de grațiere nu vor beneficia cei condamnați pe baza legii 78, art. 5, alineatele 1 și 3. Ordonanța „sare” tocmai alineatul 2, care este fundamentul condamnării lui Dragnea (descriind exact infracțiunile din art. 13 al Legii 78/2000). Astfel, președintele PSD scapă de emoții și se bucură de libertate. Acest proiect îi deschide ușa Guvernului.În momentul în care va fi grațiat, Liviu Dragnea va putea să ajungă următorul premier al României, scrie Ps News.

UPDATE:

Infractiunea de abuz in serviciu din Codul Penal va fi redefinita, astfel ca vor raspunde penal doar daca prejudiciul este mai mare de 200 de mii de lei (50 de mii de euro) si la plangerea prealabila a partii vatamante, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Potrivit acestora, prin aceasta modificare scapa de ancheta penala si de procese toti primarii, sefii de consilii judetene, ministri in caz ca prejudiciul din dosarele lor este sub 200 de mii lei. De pilda, Liviu Dragnea scapa de una din acuzatiile din al doilea dosar, in care e trimis in judecata pentru instigare la abuz in serviciu si la fals intelectual. In acest dosar, prejudiciul este de doar 100 de mii de lei , scrie Hotnews.