spot_img
25.9 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăPoliticaOrban trage în Iohannis cu degetul Alinutzei

Orban trage în Iohannis cu degetul Alinutzei

-

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la Arad, joi seară, că PNL are nevoie de parteneriat cu preşedintele României, dar că acest parteneriat trebuie să fie „pe picior de egalitate” şi „să conteze în luarea deciziilor prioritar interesele PNL”.

- Reclama -

Într-un discurs ţinut în şedinţa Colegiului Director Judeţean PNL Arad, Ludovic Orban a spus că după ce Alina Gorghiu a ajuns preşedinte al PNL susţinută de Iohannis, „când era de luat o decizie, era un deget arătat înspre ceruri”.

- Advertisement -

„N-aş mai vrea să se întâmple aşa ceva în PNL. Partidul Naţional Liberal trebuie să trăiască pe propriile picioare. Deciziile în PNL trebuie să aparţină PNL şi trebuie luate în funcţie de interesele fundamentale ale PNL. Categoric că trebuie să fim într-un parteneriat cu preşedintele României, dar pe măsură ce trece timpul, acest parteneriat trebuie să fie pe picior de egalitate, în care să conteze în luarea deciziilor prioritar interesele PNL”, a spus Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a declarat că „va fi foarte greu de refăcut unitatea PNL, pentru că s-au făcut lucruri, în aceste trei luni, care lasă răni adânci”.

- Advertisement -

„Să dai afară un ministru care are performanţă, fără acordul preşedintelui partidului, şi fără vot în Biroul Politic Naţional, numai pentru că nu-ţi place de ochii lui şi numai pentru faptul că ministrul respectiv are altă opţiune politică, nu se face. Să dai afară zeci de oameni, de liberali… Sigur că noi liberalii am mai fost daţi afară de-a lungul timpului, dar am fost daţi afară de PSD, nu am fost daţi afară de colegii noştri şi nu am fost daţi afară pentru delict de opinie”, a spus Orban.

Referindu-se la promisiunile echipei lui Florin Cîţu, Orban a spus că cei opt ani de guvernare anunţaţi ar putea fi opt luni.

„Alţii promit opt ani de guvernare. Să dea Dumnezeu! Am trecut de opt luni de guvernare, probabil s-a greşit unitatea de măsură”, a spus Orban.

El s-a referit şi la USR, arătând că „din punct de vedere strategic, ca gândire pe termen mediu şi lung”, PNL trebuie să aibă USR aproape, în coaliţia de guvernare.

„USR este un partener cu care lucrezi foarte greu, să fim cinstiţi. Vorbeşti ceva cu ei, vin mâine cu altceva, răspoimâine vin cu altceva, de multe ori se comportă ca şi cum ar fi în Opoziţie. Dar eu vă spun un lucru: eu prefer USR ca partener în coaliţia de guvernare decât USR ca adversar”, a spus preşedintele PNL.

Şedinţa Colegiului Director Judeţean PNL Arad a fost prezidată de Gheorghe Falcă, preşedinte al organizaţiei judeţene, care a făcut apel la unitate în rândul liberalilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img