Orban taie banii pentru copiii cu dizabilităţi din Neamț

0
150

Preşedintele PSD Neamţ Ionel Arsene acuză Guvernul Orban că propune o rectificare bugetară pe minus pentru judeţul Neamţ. Social-democratul susţine că Executivul vrea să taie 189 mii de lei din bugetul alocat pentru copiii cu dizabilităţi din judeţ.

„Guvernul PNL propune rectificare bugetară cu minus la Neamţ! Când am văzut de unde taie banii … am zis -Doamne fereşte!-.

Tot anul 2019 guvernul PSD a dat bani şi iar bani la Neamţ. Ultima dată, la mijlocul lunii octombrie, s-au dat 35 de milioane dintre care cea mai mare alocare, de 14 milioane, a fost pentru primăria liberală Piatra-Neamţ, dovadă clară că banii nu s-au împărţit pe criterii politice.

Acum a venit guvernul PNL şi în proiectul de rectificare bugetară care se află pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice la secţiunea ”Transparenţă decizională”, rubrica ”Proiecte acte normative” la Anexa 3 este o rectificare bugetară la Neamţ cu minus 189 mii lei. Adică nu dă, ci taie”, a scris Ionel Arsene, pe Facebook.

Liderul PSD Neamţ susţine că Guvernul taie, prin rectificare bugetară, 189 mii de lei, bani alocaţi pentru copiii cu dizabilităţi din judeţul Neamţ.

„De unde credeţi că taie guvernul PNL banii la Neamţ? De la capitolul -Drepturile copiilor cu cerinţe educaţionale speciale care frecventează învăţământul special-. Adică din banii alocaţi copiilor cu dizabilităţi pentru: alocaţie zilnică de hrană, îmbrăcăminte, încălţăminte, etc. Dacă primul lucru pe care îl face Guvernul PNL pentru Neamţ este tăierea banilor pentru copiii cu handicap îmi permit să mă exprim neacademic şi să spun că sunt nişte nemernici”, a subliniat Arsene.