Orban și Cîțu încalcă legea cu rectificarea bugetară

0
89
Liderul Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban (S) si Florin Citu discuta inaintea intalnirii cu presedintele Klaus Iohannis, in vederea consultarilor pentru formarea unui nou guvern, ca urmare a demiterii cabinetului Dancila, vineri 11 octombrie 2019, la Palatul Cotroceni. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

de Adrian Câciu, economist

Se anunţă o rectificare bugetară pentru această săptămână şi este ceaţă totală.
Lipsa totală de transparenţă!
Nu avem raportul semestrial privind situația economică și bugetară care trebuie publicat pe site MFP până la finalul lunii iulie, potrivit art 42 din Legea 69/2010 a responsabilităţii fiscal-bugetare.
Deci, încălcare de lege!
Nu avem proiect de rectificare pus în transparenţă decizională cu minim 10 zile înainte de adoptare.
A doua încălcare de lege.
Nu avem opinia Consiliului Fiscal referitoare la raport şi la rectificare.
Se incalcă astfel prevederile art. 23 din Legea 69/2010.
A treia încălcare de lege.

Se vorbeşte public de faptul că punctul de pensie nu va creşte cu 40% ci cu 14%. Se incalcă astfel prevederile Legii 127/2019, lege organică.
A patra încălcare de lege.

În rest, avem rectificare pe picior, pe colţ de masă, pe ascuns, o sa fim anunţati într-o conferintă de presă ca s-a făcut şi gata!
Acesta este ce mai elocvent exemplu de transparenţă şi profesionalism pe care cei care fac lucrurile pe şest în prezent vi l-au promis în trecut!
Caractere, nu alta!

Problema esta următoarea şi asta e şi o provocare pe care o lansez:
Daca deficitul nu scade sub 6% din PIB la rectificare nu avem ministru de finanţe pregătit şi profesionist ci doar contabil care adaugă la pagubă!

#transparenţiiluipeşteprăjit
#profesioniştidecarton