spot_img
31.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăhighlightOrban pe şantierul Autostrăzii Sebeş - Turda: „Circ, teatru absurd şi promisiuni...

Orban pe şantierul Autostrăzii Sebeş – Turda: „Circ, teatru absurd şi promisiuni pompieristice”

-

Vizita premierului Ludovic Orban pe şantierul Autostrăzii Sebeş – Turda a fost catalogată de Asociaţia Pro Infrastructură (cea care monitorizează stadiul drumurilor şi autostrăzilor din România) drept „circ, teatru absurd şi promisiuni pompieristice”, scrie Adevărul.

- Reclama -

„Circ şi teatru absurd astăzi pe Autostrada A10! După 5 ani de „muncă” în dorul lelii pe cele două şantiere dintre Sebeş şi Aiud presăraţi cu munţi de minciuni şi promisiuni fanteziste, a venit rândul premierului Orban să ceară o nouă sforţare supraomenească de la cei doi constructori, anunţând deschiderea traficului în noiembrie 2020”, consideră Asociaţia Pro Infrastructură  

Potrivit acesteia, pe lotul 1, d„eşi este o îmbunătăţire a mobilizării italienilor de la Pizzarotti în ultimele zile, volumul de lucru rămas la nodurile rutiere Alba Iulia Nord şi Sebeş este în continuare substanţial”, iar stâlpii de curent nerelocaţi de ani întregi la Alba Iulia Nord blochează avansul la viaductul peste magistrala de cale ferată.  

„Inaugurarea celor 17 km? Şanse minime în 2020, teoretic posibil la final de decembrie, însă doar pe bretele scurte din nodul Sebeş şi doar prin concentrarea forţelor în punctele critice.   Şi pe lotul 2 avem o creştere consistentă a mobilizării, dar lucrările rămase sunt mult mai numeroase decât pe tronsonul vecin. Şi aici avem linii de înaltă tensiune în zona nodului Teiuş care ţin piept de 6 ani încercărilor neobosite de a-i muta, blocând astfel execuţia pasajului peste aceeaşi cale ferată.   Inaugurarea celor 24 km? Imposibilă în 2020. Poate prin vara lui 2021.   Promisiunile pompieristice şi vizitele cu iz electoral nu au rezolvat problemele în 2017, 2018 sau 2019 şi cu siguranţă nu vor aduce schimbări semnificative nici în 2020”, notează reprezentanţii Asociaţiei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...