spot_img
31.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăPoliticaOrban își anunță plecarea din PNL

Orban își anunță plecarea din PNL

-

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică seara, la Realitatea TV, că tot ce s-a întâmplat duminica trecută la congresul PNL l-a făcut să se gândească dacă ”ma are ce căuta în acest partid”. Orban a mai spus că atunci când va fi convins că PNL a devenit o carcasă care nu mai are nici o legătură cu partidul istoric” este gata să facă o construcție politică care să continue Partidul Național Liberal.

”Cînd voi fi convins că PNL a devenit doar o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric, sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul PNL, pentru că în momentul de față, cei care conduc partidul nu au nicio legătură cu PNL și cu lucrurile în care eu cred. Întotdeauna eu am susținut lucruri fundamentale care au făcut parte din istoria partidului și la care eu nu am de gînd să renunț” a spus Orban la Realitatea TV.

El a mai dezvăluit că în cel puțin două împrejurări, Klaus Iohannis și-a exprimat dorința ca PNL să devină un partid progresist: ”De ce, nu mă întrebați…Cam bate un vînt, nu foarte pe gustul românilor, care e împotriva identităților naționale, care încearcă să nege niște lucruri așezate în mod firesc în societatea noastră, de mult timp. Noi avem identitatea noastră, avem specificul nostru și noi trebuie să ne apărăm valorile, principiile, lucrurile în care credem indiferent ce vînt bate dintr-o parte sau alta. Nu știu ce urmărește dl.Iohannis, dar a rămas repetent în ultimele luni în materie de relație cu PNL și cu democrația. Cum să susții la președinția PNL un candidat despre care știi sigur că nu va mai fi premier, care dat foc la țară, care a distrus coaliția, care a făcut franjuri PNL, care nu are nicio perspectivă și mai are o cotă de încredere de 10-11% comparativ cu Dăncilă care era aproape de 20%?”a mai spus Orban conform Inpolitics.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...