Orban: E posibil să fie și o iregularitate în sistemul de raportări. Nu ne așteptam săptămâna aceasta la 6.000 de cazuri

0
100

Premierul Ludovic Orban a admis în interviul exclusiv pentru Europa Liberă că numărul de infectări a depășit prognoza Guvernului, care nu se aștepta ca în această săptămână să existe peste 6.000 de infectări într-o singură zi.

„Este o creștere semnificativă a numărului de cazuri, care a depășit un pic așteptările, prognozele pe care le-am făcut. Unii specialiști au făcut însă prognoze că ajungem la un milion de cazuri în 15 septembrie, nu s-au adeverit. Este un pic depășită prognoza noastră, vă mărturisesc că pe evaluarea noastră creșterea numărului de cazuri peste 6.000 nu ar fi trebuit să se întâmple săptămâna asta”, a dezvăluit Ludovic Orban în interviul acordat Europei Libere.

„E o creștere care ne face să fim și mai atenți, să fim și mai în gardă. Încercăm să aplicăm măsurile care sunt eficiente în alte țări și avem o abordare clară care este transpusă în reglementări. Acum facem și analize pe număr de cazuri săptămânal, e posibil să fie și o iregularitate în sistemul de raportări. Nu ne așteptam săptămâna aceasta la 6.000 de cazuri”, a declarat Ludovic Orban.