Orban: Dacă nu s-ar da otova banii în mediul de stat, (medicii care lucrează la privat – n.red.) n-ar avea timp să-şi formeze şi clinică privată

0
81
Presedintele PNL, Ludovic Orban (S) si vicepresedintele Florin Citu (D) sustin o conferinta de presa la sediul Partidului National Liberal, din Bucuresti, joi, 21 septembrie 2017. ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Premierul Ludovic Orban  spune că se gândeşte la un sistem prin care medicii să fie plătiţi în funcţie de cât lucrează, inclusiv la stat, în contextul în care sunt mulţi medici care şi-au deschis în paralel clinici private, în timp ce lucrează şi la spitale publice, scrie Ziarul Financiar.

„Dacă nu s-ar da otova banii în mediul de stat, (medicii care lucrează la privat – n.red.) n-ar avea timp să-şi formeze şi clinică privată. Dacă banii s-ar da aşa cum se dau în centrele private, în centrele de sănătate private, în funcţie de activitatea pe care o desfăşoară fiecare cadru medical, de numărul de operaţii, consultaţii, medicii din mediul de stat nu şi-ar permite să aibă foarte mult timp la dispoziţie în mediul privat sau ar fi plătiţi pentru cât lucrează efectiv şi în mediul de stat”, a spus Ludovic Orban, la conferinţa de preluare a mandatului de către Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

Premierul nu a prezentat o soluţie concretă, spunând că analizează, face evaluări, însă „orice reformă în domeniul sănătăţii întâmpină o rezistenţă foarte mare”.