Orban a anunțat ”aruncarea în sărăcie a unui județ întreg”

0
501

Fără precedent! Un premier al României anunță dispariția cărbunelui și aruncarea în sărăcie a unui județ întreg, Gorjul. Luni seară, la Digi 24, Ludovic Orban a reafirmat că grupurile termocentralelor Complexului Energetic Oltenia vor fi trecute pe gaze, transmite Radio Infinit din Târgu Jiu.

”Gândiți-vă că vine Green Deal-ul peste noi, noi va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei electrice pe cărbune, va trebui să creștem eficiența energetică, randamentele și pe capacitățile actuale care lucrează pe gaz. E nevoie de proiecte ample de investiții în domeniul energiei, pentru că riscăm să alunecăm dintr-o țară net exportatoare de energie electrică, să ajungem să depindem de importuri în materie de energie electrică”, a spus Orban la postul național de știri.

”Îl întreb eu pe Orban, ce facem cu cele peste 30.000 de angajați care depind de minerit?” reacționează deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Viorel Caragea, președintele PER Gorj, spune că declarațiile lui Ludovic Orban sunt o lovitură gravă dată județului și vor duce la dispariția PNL, ca partid politic, din Gorj.