spot_img
32.9 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAnalizeOpoziția turcă s-a certat și nu a reușit să desemneze un candidat...

Opoziția turcă s-a certat și nu a reușit să desemneze un candidat anti Erdogan pentru prezidențialele din 14 mai

-

Alianța Națiunilor, o alianță a celor șase partide de opoziție din Turcia, nu a reușit joi să decidă cu privire la un candidat la alegerile prezidențiale, a informat postul de televiziune A-Haber.

Politicienii care reprezintă partidele plănuiesc să organizeze o altă întâlnire pentru a discuta problema pe 6 martie, se arată în raport.

- Advertisement -

A-Haber a raportat că nu a fost luată o decizie privind un candidat comun, deoarece liderul Partidului Bun, Meral Aksener, s-a opus nominalizării lui Kemal Kilicdaroglu, liderul principalei forțe de opoziție a țării, Partidul Popular Republican.

Turcia urmează să organizeze alegeri prezidențiale și parlamentare înainte de 18 iunie. Erdogan a reafirmat miercuri planurile de a organiza votul pe 14 mai, așa că se va întâmpla înainte de sezonul vacanțelor, al examenelor la instituțiile de învățământ și al sărbătorilor religioase. El este de așteptat să anunțe oficial data alegerilor pe 10 sau 11 martie. Aceasta trebuie să fie aprobată de parlament sau de un decret prezidențial.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img