spot_img
14.5 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăDezvaluiriOperațiunea Viena și Tolontan

Operațiunea Viena și Tolontan

-

Cătălin Tolontan, denigratorul asociației Mihai Eminescu din Viena, este acuzat de legături cu serviciile secrete.(…)Din diaspora e greu să înțelegi ce mecanisme, intrigi sau dezinformări se folosesc pentru manipularea din țară, dar atunci când investigațiile lui Tolontan s-au îndreptat către activități din afara țării, din diaspora românească, poți să-ți faci o idee clară, scrie jurnalistul Andi Rădiu pe Diaspora Azi.

- Advertisement -

COMENTARIUL LUI ANDI RĂDIU:

Reamintesc că anul trecut, Cătălin Tolontan a atacat gratuit asociația Mihai Eminescu din Viena, probabil la comandă. Nimic nu e întâmplător, sefii lui Cătălin Tolontan nu văd cu ochi buni existența unei asociații independente, printre cele mai active asociații românești din Europa. Atacul a fost îndreptat asupra lui Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitală, acuzat că şi-a însuşit 9 milioane de lei din patrimoniul spitalului, dar fără absolut nicio vină au căzut și membrii asociației din Viena, cărora li s-au atribuit printr-o declarație inventată legături cu serviciile sau politica aflată la putere.

Ceea ce s-a întâmplat la Viena poate fi exemplul clasic al bătăii de joc de care au parte multe asociații românești din afara țării din partea unor oameni care nu fac altceva decât să se folosească de imaginea lor. Secureanu a promis niște bani pentru realizarea unei statui a lui Eminescu, nu s-a ținut de cuvânt iar organizatorii (asociația Mihai Eminescu din Viena) s-au dezis de el. Ce face Tolontan? Asociază munca oamenilor de bună credință, cu a unui urmărit penal.

Tolontan e un tip inteligent, de asta nu se poate indoi nimeni. E imposibil să faci asemenea speculații fără să primești ordin de undeva… pe unitate, cel mai probabil.

Manipularea pe care Tolontan a folosit-o, fără îndoială la ordinul cuiva, a lăsat însă o umbră asupra unei asociații care poate fi definită chiar cea mai activă. E inutil să enumăr activitățile deosebite pe care le-a făcut, legăturile cu administrația vieneză și imaginea pozitivă pe care o dă românilor și României.

Pe cine deranjează asociațiile românești independente din Diaspora, care nu au fost înființate la ordinul unor structuri din București?

La situația creată printre membrii asociației din Viena, profund nemulțumiți de interpretările aberante pe care le-a adus Tolontan, se adaugă dezvăluirile și declarațiile din ultimele ore făcute la Realitatea Tv și Flux 24.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img