spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăDezvaluiriOPERAŢIUNE ACOPERITĂ protejată de Kovesi în dosarul Microsoft

OPERAŢIUNE ACOPERITĂ protejată de Kovesi în dosarul Microsoft

-

Ce ascunde clasarea dosarului Microsoft? Este întrebarea care se pune după ce DNA a anunţat decizia. Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut în ultimii ani mai multe dezvăluiri din dosar, iar potrivit acestuia americanii din conducerea Microsoft sunt cei protejaţi. Numele mai multor ambasadori americani apar şi în denunţul fostului ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu.

E o afacere profund acoperită de statul român care nu vrea să meargă mai departe, susținea acum un an fostul preşedinte Traian Băsescu.

Romanii trebuie sa stie ca banii care s-au traficat intre institutiile statului roman nu au venit din cer. Banii acestia s-au dat cu aprobarea celei mai inalte trepte a Microsoft, declara Traian Băsescu la România Tv în noiembrie 2015.

Băsescu mai spunea că, de fapt, nu se vrea să se ajungă la cei care au dat banii, adică la conducerea Microsoft deoarece reprezintă o ţară care îşi permite să dea lecţii despre corupţie şi dă decoraţii prin România, referindu-se probabil la faptul că Laura Codruţa Kovesi a fost decorată de Ambasada americană la Bucureşti.

Fostul ministru PDL al Comunicațiilor Gabriel Sandu i-a acuzat de implicare în afacere pe ambasadorii SUA –Nicholas Frank Taubman și Mark H. Gitenstein și ambasadorul Austriei – Martin Eichtinger.

Afacerea Microsoft e una de vreo 400 milioane gaură sau, altfel spus, bani furați statului român. Minim 200 de milioane până la 400 de milioane. Mai mult, din ce am citit eu, îmi aduc aminte că e vorba de o afacerea din 2004 până în 2014. Deci cei 400 de milioane au fost fraudați pe o perioadă de 10 ani. Mai mult, de multă vreme se știau conturile prin care se mișcau banii, mai spunea fostul președinte Traian Băsescu pentru B1 TV în octombrie 2016.

Acesta preciza la aceea vreme că i se pare strigător la cer că nu se depune niciun efort pentru aflarea sursei banilor: ”Ce e strigător la cer e că nimeni nu spune de unde veneau banii care se vehiculau. Trebuie să știm dacă e vorba de 200 sau de 400 milioane de dolari, să știm de la cine au venit, cine a dat mita. E clar: capii mafioți în România au fost Pescariu și Florică. Deci e o afacere profund acoperită de statul român, care nu vrea să meargă mai departe”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img