spot_img
10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăFapt DiversOpera "Carmen" în varianta rock - în decembrie, la București

Opera „Carmen” în varianta rock – în decembrie, la București

-

Spectacolul „Carmen – Rock Version”, o reinterpretare în stil rock a celebrei opere de Bizet, va fi prezentat pe 14 decembrie la Sala Palatului din Capitală, designerul Cătălin Botezatu creând aproximativ 100 de costume pentru show, transmite Agerpres.

- Reclama -

Opera celui mai cunoscut compozitor francez al perioadei romantice, Georges Bizet, este adaptată și reorchestrată de compozitorul și dirijorul Marius Hristescu și de Concertino Accordion Band și va fi interpretată de acest ansamblu alături de Corul și Baletul Operei Române Craiova și de o distribuție internațională.

„Carmen — Rock Version” are la bază un concept original gândit de Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova, care semnează regia artistică a spectacolului.

El a vorbit luni seara, într-o conferință de presă, alături de o parte din artiștii din echipa spectacolului, despre ce l-a inspirat să adapteze celebra operă: un show al trupei Concertino, la Craiova, în prima jumătate a acestui an.

„Ei au cântat atunci din opera ‘Carmen’ și m-am gândit că această operă poate fi montată integral în acest stil rock”, a povestit Zamfir.

Rolurile Carmen și Escamillo sunt interpretate de Ljubica Vranes, respectiv Ștefan Ignat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img