spot_img
5.4 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeONU nu vrea să ancheteze laboratoarele biologice secrete americane din Ucraina

ONU nu vrea să ancheteze laboratoarele biologice secrete americane din Ucraina

-

Consiliul de Securitate a respins miercuri un proiect de rezoluţie al Rusiei care cerea o anchetă asupra acuzaţiilor sale de implicare a Washingtonului în presupusa dezvoltare a unor arme biologice în Ucraina, transmit AFP și Agerpres.

- Reclama -

Rusia a solicitat oficial săptămâna trecută o anchetă a ONU asupra acestor acuzaţii pe care Moscova le-a susţinut în mod regulat de la începutul ofensivei sale în Ucraina.

Rezoluţia supusă miercuri la vot a primit două voturi favorabile (Rusia şi China) şi trei voturi împotrivă (Franţa, Statele Unite şi Regatul Unit, ţări cu drept de veto). Cei zece membri nepermanenţi ai Consiliul de Securitate s-au abţinut.

Textul rezoluţiei respinse prevedea „înfiinţarea unei comisii formate din toţi membrii Consiliului de Securitate pentru a investiga acuzaţiile împotriva Statelor Unite şi Ucrainei” cu privire la obligaţiile care le revin în temeiul Convenţiei care interzice dezvoltarea, producerea şi utilizarea armelor biologice.

Adjunctul ambasadorului rus la ONU, Dmitri Polianski, şi-a exprimat regretul în legătură cu rezultatul votului, denunţând atitudinea ţărilor occidentale care „au făcut dovada că regulile nu li se aplică”.

„Este o mentalitate colonială obişnuită, ne-am obişnuit, nici măcar nu suntem surprinşi de ea”, a adăugat diplomatul rus, promiţând să revină asupra acestei chestiuni la conferinţa de revizuire a Convenţiei privind interzicerea armelor biologice, care va avea loc la Geneva în perioada 28 noiembrie – 16 decembrie.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img