spot_img
10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasăAnalizeOMV își depreciază activele cu 2 miliarde de euro

OMV își depreciază activele cu 2 miliarde de euro

-

Grupul austriac OMV a anunţat vineri că a decis să ajusteze cu două miliarde de euro valoarea activelor sale din cauza retragerii din proiectul gazoductului „Nord Stream 2” şi a reevaluării activităţilor sale din Rusia după debutul invadării Ucrainei, transmite APA.

- Reclama -

Luna trecută, acţionarul majoritar de la OMV Petrom a anunţat că Rusia nu va mai una din regiunile sale cheie, alăturându-se altor mari companii energetice occidentale care au decis să se retragă din Rusia

Potrivit OMV, grupul a recurs la o depreciere de un miliard de euro în legătură cu proiectul gazoductului Nord Stream 2, care a fost oprit de autorităţile de la Berlin. În plus, au fost decise ajustări ale valorii contabile la două entităţi ruseşti prin intermediul cărora OMV deţine o participaţie de 24,99% la zăcământul de gaze Yuzhno Russkoye din Rusia, ceea ce înseamnă o lovitură suplimentară de un miliard de euro.

Aceste deprecieri vor fi incluse în rezultatele financiare pe primul trimestru, care urmează să fie date publicităţii în data de 29 aprilie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img