spot_img
22.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăDezvaluiriOmul spionului ceaușist Ristea Priboi asigură transportul cu avionul al oamenilor lui...

Omul spionului ceaușist Ristea Priboi asigură transportul cu avionul al oamenilor lui Iohannis: LEGĂTURA CU GHIȚĂ ȘI COLDEA

-

Administraţia Prezidenţială a anunţat intenţia de a încheia un acord cadru cu mai multe firme pentru achiziţionarea de servicii de transport aerian intern şi internaţional pentru următorii patru ani. Suma de bani pusă la bătaie se ridică la peste 2,3 milioane de lei.

Prima firmă pe listă este Danco Pro Communication SRL.

Potrivit unor surse, Danco a asigurat biletele de avion și cazarea pentru excursiile lui Sebastian Ghiță cu fostul adjunct al directorului SRI, Florian Coldea.

Danco Pro Communication SRL este detinuta de Daniel Cornel Rodea, asociat si bun prieten al fostului deputat PSD Ristea Priboi, fost ofițer al Serviciului de Informații Externe în perioada comunistă.

Daniel Rodea este fiul unui general de armată.

Danco Pro Communication SRL a primit în ultimii ani contracte pe bandă rulantă de la SRI,  Politia Romana, Politia de Frontiera, Senat, Camera Deputaților si multe alte institutii. Un contract cu Ministerul Apararii a avut valoarea de  1.370.167 euro.

SC Danco Pro Communication este controlata, potrivit presei, de Daniel Rodea, care si-a inceput afacerile banoase pe vremea guvernarii PSD ( 2001-2004), cand ar fi fost propulsat in afacerile cu statul de fostul deputat social-democrat Ristea Priboi, un apropiat a lui Adrian Nastase, fost colonel de Securitate, care a fugit din tara in 2008, dupa ce DNA l-a pus sub acuzare in dosarul Tamara a fostului premier PSD. Un personaj importanta care a trecut pe la Danco Pro, in calitate de director de proiect, dar care a pastrat relatii foarte bune cu aceasta societate este Peter Bogdan Tanase. Acesta ocupa in acest moment functia de director al Administratiei Cimitirelor si Crematorilor Umane din cadrul Primariei Bucuresti, care a ocupa functiile de director adjunct al aeroportului Baneasa, expert la Senat dar si director in Primaria sectorului 6, scria România Curată acum câțiva ani.

Între 2011 și 2013, Danco a avut  32 de contracte cu instituții ale statului.

În 2005, DANCO PRO COMMUNICATION a fost cercetată de Curtea de Conturi, inspectorii ajungând la concluzia că între 2001-2004 această societate a prejudiciat bugetul statului cu zeci de miliarde de lei vechi. Posesor al unui deosebit simţ de orientare politică, proprietarul firmei, Daniel Cornel Rodea, s-a pliat după 2005 la noile realităţi politice şi a reuşit să prospere în continuare, rămânând conectat la pompa cu bani publici. Societatea lui Rodea a avut, de exemplu, în 2009, un contract de o valoare importantă cu Ministerului Dezvoltării Regionale, condus la acea vreme de Vasile Blaga, pentru bilete de avion către destinaţii exotice: Lima (Peru), Rabat (Maroc), Vaduz (Liechtenstein), Nairobi (Kenya), Baku (Azerbaidjan). Iar acum, într-un moment în care firme mari din domeniul turistic întâmpină reale dificultăţi financiare, societatea DANCO PRO COMMUNICATION câştigă unul după altul contracte cu statul, pentru furnizarea de servicii de transport cu avionul, scria Cotidianul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img