Omul sectei care vrea să pună mâna pe Târgu Mureș, cheltuieli imense și presupus ilegale pe facebook

0
250

Soos Zoltan, candidatul independent susținut de UDMR, la Primăria Târgu Mureș a spart sume inense pentru promovare pe facebook.

Un alt coleg, care este de acord cu critica si care nu va vota cu Soos la primar, ci cu Adrian Muresan, remarca ca Soos are sume imense platite din pozitia de candidat independent celor de la facebook, doar ca nu apare in evidenta celor de la AEP finantarepartide.ro cu nicio contributie pina in 18 septembrie 2020, dar banii trebuiau platiti celor de la Google si Facebook.Oare îmi scapă ceva?!?, a scris pe facebook Dan Mască de la partidul POL.

Conform documentelor publicate de Mască, Soos Zoltan a cheltuit pe facebook în perioada martie-septembrie 39.000, aproape 10.000 de dolari americani.

 Soos Zoltan este subiectul mai mult controverse aduse în spațiul public de FLUX 24 și FLUX 24 de Mureș.

Frământările și nemulțumirile în rândul comunității maghiare din Tîrgu Mureș sunt din ce în ce mai mari. Acestea sunt legate de candidatura lui Soos Zoltan sprijinit de UDMR, la funcția de primar al municipiului. Supărările pornesc din faptul că bisericile istorie maghiare, reformații, romano-catolicii, unitarienii și lutheranii, nu au fost consultate în niciun fel în momentul desemnării candidatului la Primăria Tîrgu Mureș, ba mai mult, au fost puse în fața faptului împlinit, li s-a impus, un candidat neo-protestant din Biserica Credinței/ A Hit Gyülekezete, un cult controversat din Ungaria.

Mai multe voci au ridicat această problemă legată de anumiți neo-prostestanți cu puternice ambiții politice, propulsați în funcții importante de ”protectori” influenți ce doresc să își mențină anonimatul.

Un astfel de ”propulsat” pare a fi și candidatul Soos Zoltan care zilele trecute a recunoscut public pe propria pagină de Facebook că este un membru activ și fervent al Bisericii Credinței/ A Hit Gyülekezete și dacă va ajunge primar va sprijini acest cult.

Credincioșii neo-protestanți din Biserica Credinței/ A Hit Gyülekezete sunt recunoscuți pentru manifestările lor necontrolate care frizează isteria (așa cum o confirmă și imaginile)