spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeOmul lui Voiculescu de la CNAS, ilegal

Omul lui Voiculescu de la CNAS, ilegal

-

de Bogdan Tiberiu Iacob, preluare Inpolitics

Președintele CNAS, instituție care dispune de un buget de cca.8 miliarde de euro anual și de care depinde sănătatea românilor, ar putea deveni un nou caz Fritz, în sensul că numirea sa de către guvernul Cîțu se conturează a fi fost făcută cu încălcarea grosolană a legii.

Adrian Gheorghe a fost propus, reamintim, la începutul acestui an, președinte al CNAS de către premierul Florin Cîțu, la propunerea fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care l-a adus special din Anglia, unde locuia de 10 ani de zile.
La cîteva luni după numire, senatoarea PSD Gabriela Firea a adresat premierului Florin Cîțu o interpelare parlamentară, în care amintea prevederile legii 95/2006, conform cărora la șefia CNAS nu poate fi numit decît un cetățean român cu domiciliul în țară și avînd calitatea de asigurat.

Senatoarea PSD solicita prezentarea de informații oficiale care să dovedească faptul că Adrian Gheorghe îndeplinea aceste condiții la numire.
Răspunsul secretariatului general al guvernului Cîțu a fost halucinant, cîteva săptămîni mai tîrziu: în locul respectivelor informații, SGG pur și simplu a trecut prevederile legii 95/2006 privind numirea șefului CNAS și a amintit numărul deciziei prin care acesta a fost numit. Nimic altceva.

În popor, se spune în asemenea cazuri că guvernul a făcut, efectiv, pe prostul, refuzînd să livreze banalele informații solicitate de Firea.
De menționat că în declarația de avere, Adrian Gheorghe trece la domiciliu orașul Cîmpina, fără alte mențiuni, iar documentul relevă că are o singură proprietate imobiliară, în Oxford, Marea Britanie.
La fel de interesant, deși, la vremea numirii sale ministrul Vlad Voiculescu invita românii să studieze C.V.-ul acestuia, pentru a se convinge ce bun specialist e, respectivul CV nu se găsește pe nicăieri, începînd cu siteul oficial al CNAS.
Dacă problema domiciului e posibil să fi fost rezolvată pe picior, înaintea numirii, prin luarea lui Gheorghe în spațiu de către cineva, calitatea de asigurat e mai greu de ”rezolvat”, ceea ce ar fi făcut cu atît mai important răspunsul guvernului.
În condițiile în care SGG a refuzat să furnizeze informațiile solicitate de Gabriela Firea, ipoteza că șeful CNAS a fost numit în funcție cu încălcarea legii capătă greutate maximă. (Bogdan Tiberiu IACOB)

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...