Omul lui Iohannis, INCOMPATIBIL

0
90
FOTOGRAFIE DE ARHIVA Astrid Fodor, viceprimar al Sibiului, participa, alaturi de Klaus Iohannis la sedinta de Consiliul Local, la Sibiu, 27 februarie 2014. SILVANA ARMAT / MEDIAFAX FOTO

Preşedintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, îi cere demisia primarului oraşului, Astrid Cora Fodor, după ce edilul a pierdut, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, care constatase starea sa de incompatibilitate, transmite Mediafax.

Înaltas Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de ANI împotriva sentinţei din 2 iunie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia– Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a casat sentinţa atacată şi în rejudecare a respins acţiunea lui Fodor ca neîntemeiată. Decizia pronunţată în 16 mai de instanţa supremă este definitivă.

După această decizie, liderul PSD Sibiu, care este şi ministru al Turismului, Bogdan Trif, a declarat, sâmbătă, că „un gest de normalitate ar fi ca primarul Sibiului să îi dea demisia”.

„Decizia Înaltei Curţi trebuie respectată şi consider că un gest de normalitate ar fi ca primarul Sibiului să îşi dea demisia. Să nu uităm ce poziţie a avut FDGR (din care face parte Astrid Cora Fodor – n.r.) într-un caz similar când un lider PSD a fost declarat incompatibil. Mă gândesc că nu operează cu duble standarde. Odată ce au spus că cel declarat incompatibil trebuie să părăsească imediat funcţia, cred că aceeaşi soluţie se aplică şi în cazul doamnei primar. Dar cunoscându-i cred că o să invoce tot felul de chichiţe legislative şi nu o să îşi dea demisia”, a spus Bogdan Trif.