spot_img
-1.1 C
București
luni, decembrie 23, 2024
AcasăDezvaluiriOmul lui Florian Coldea, viitor premier?

Omul lui Florian Coldea, viitor premier?

-

Fostul ministru al Economiei în guvernul Grindeanu, Mihai Tudose, ar fi propunerea agreată de Liviu Dragnea pentru funcția de premier, anunță România Tv.

- Reclama -

El și-a dat doctoratul la Academia SRI, iar lucrarea a apărut apoi la o editură cu un Laudatio semnat de generalul Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, așa cum FLUX 24 a dezvăluit anul trecut.

- Advertisement -

Mihai Tudose este conferenţiar la Academia SRI Mihai Viteazul.

UPDATE: Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, duminică, la Antena 3, că social-democraţii au o listă de opt nume de potenţiali premieri, printre care actualul ministru al Economiei, Mihai Tudose, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, şi europarlamentarul Viorica Dăncilă.

- Advertisement -

Chiar Victor Ponta a sugerat la un moment dat că acesta ar fi omul serviciilor.

tudose1CITIȚI ȘI: Băsescu despre unitatea SRI din guvernul Grindeanu

Pentru circa o treime din lucrarea de doctorat a fostului ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului există suspiciunea de plagiat. Pe baza acestei lucrări, Mihai Tudose a devenit cadru didactic titular în Academia Serviciului Român de Informaţii, locul unde sunt pregătiţi viitorii spioni, scria anul trecut CRJI.org, citat de 7est.ro.

Există şi alte încălcări ale rigorilor academice: un paragraf plagiat se repetă de patru ori de-a lungul lucrării, iar foarte multe trimiteri din notele de subsol sunt „în fals”: la paginile respective, autorii vorbesc despre cu totul altceva, mai afirmă sursa citată.

TUDOSE

GENERALUL SRI FLORIAN COLDEA A BINECUVÂNTAT PLAGIATUL

Lucrarea de doctorat a lui Tudose se numeşte „Infrastructura critică – model şi strategie managerială” şi a fost susţinută în 2010, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” – universitate subordonată Serviciului Român de Informaţii (SRI). În acelaşi an a fost publicată la RAO International Publishing Company. La începutul şi la sfârşitul volumului au semnat cuvinte laudative adjunctul şefului SRI, Florian Coldea, respectiv şeful din acea vreme al instituţiei, George Maior.

Nivelul teoretico-aplicativ ridicat, bazat pe o bună cunoaştere şi un studiu aprofundat al problematicii, sistematizarea eficientă a ideilor, în mod special gradul ridicat de adecvare şi consistenţă al sugestiilor privind managementul acestei categorii de infrastructuri reprezintă argumente solide pentru considerarea lucrării drept un document de referinţă în domeniu”, a scris Coldea.

I-A PLAGIAT PE ILIESCU ŞI BĂSESCU

Alţi autori plagiaţi de Tudose sunt Liviu Mureşan, Septimiu Caceu, Grigore Alexandrescu şi Gheorghe Văduva, George Dediu şi Alexandru Manafu, dar şi conducătorul său de doctorat, generalul Constantin Onişor, fostul şef al Şcolii Doctorale de la Academia Naţională de Informaţii. Pe aceeaşi listă mai apar doi foşti preşedinţi. De pe blogul lui Ion Iliescu a fost preluat, prin reformulare, parte dintr-un discurs ţinut de acesta la Istanbul, în 2008, iar de la Traian Băsescu, fragmente dintr-un mesaj introductiv postat înaintea Strategiei Naţionale de Apărare a României din 2007. „Nu am plagiat şi, în al doilea rând, eu nu am luat de la Iliescu sau Băsescu, ci de la preşedinţi”, a fost explicaţia lui Tudose pentru CRJI.org.

PowerPoint PresentationA CUMPĂRAT PLAGIATUL

Circa 50 de pagini sunt plagiate, fie cuvânt cu cuvânt, fie prin reformulări minore, din altă lucrare de doctorat, susţinută, cu un an mai devreme, de comisarul-şef Radu Andriciuc, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Din doctoratul comisarului-şef s-au copiat inclusiv părţi din concluzii, câteva anexe şi chiar o secţiune din bibliografie. Numele lui Andriciuc şi lucrarea acestuia nu apar deloc în doctoratul lui Tudose, nici la notele de subsol, nici la bibliografie. Cu toate acestea, Andriciuc nu pare deloc deranjat, oferind o perspectivă insolită a situaţiei: „Domnul Tudose m-a contactat şi i-am cedat drepturile de proprietate, ca pentru orice marfă. Era 2008 şi aveam nişte probleme financiare, vă aduceţi aminte ce au păţit bugetarii (scăderea veniturilor cu 25%, din cauza crizei, a avut loc însă în 2010 n.r.), plus că fiul meu dădea Bacalaureatul. A fost vorba de câteva mii de euro”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img