spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăExterneOmul de afaceri care a finanțat campania Brexit a lansat un site...

Omul de afaceri care a finanțat campania Brexit a lansat un site de dreapta pe modelul Breitbart

-

Publicația EU Observer dezvăluie că antieuropenii își pun la punct o rețea de publicații electronice, cu ajutorul unuia dintre principalii finanțatori ai campaniei pentru Brexit.

- Reclama -

Arron Banks, omul de afaceri britanic care a dat milioane în campania anti-UE, a lansat un site de știri de dreapta, pe modelul sitului populist american Breitbart.

Publicația, numită Westmonster, a apărut on-line joi (19 ianuarie), cu o zi înainte de inaugurarea lui Donald Trump in Statele Unite.

Au fost publicate materiale despre Brexit, burqa dar și unul contra imigranților polonezi.

Situl se poziționează „Pro-Brexit, pro-Farage, pro-Trump, anti-sistem, împotriva frontierelor deschise, anti-corporatist. ”

Westmonster susține că anul acesta ar putea aduce schimbări politice chiar mai radicale decât 2016, având în vedere discuțiile pentru Brexit care încep în martie și alegerile din Olanda, Franța și Germania.

Articolele folosesc un limbaj provocator, iar modelul este Breitbart, condus de Steve Bannon, care este acum strategul șef al lui Trump. Breitbart se va extinde, la rândul său, în Europa.

La începutul acestei luni, Breitbart a lansat o știre falsă, potrivit căreia bărbați musulmani scandând „Allahu Akbar!” ar fi incendiat catedrala din Dortmund. Poliția germană a demascat știrea, dar apariția Westmonster și a branșei europene a Breitbart coincide cu campania de propagandă a Kremlinului împotriva UE.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img