spot_img
7.4 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăDezvaluiriOMUL CHEIE DIN USR, fanul lui Putin și Gaddafi și susținător al...

OMUL CHEIE DIN USR, fanul lui Putin și Gaddafi și susținător al căsătoriilor homo

-

Matei Păun, omul cheie din USR și strategul partidului lui Nicușor Dan, supranumit Bancherul USR, face apologia regimului lui Putin şi a binefacerilor sistemului pe care acesta îl conduce în Rusia, scrie Adevărul despre interviul acordat de acesta siteului Vice. Mai mult el laudă și regimul Gaddafi.

CITIȚI ȘI: Lista ONG-urilor care sușțin căsătoriile homosexuale/ Legăturile cu Nicușor Dan și Monica Macovei

- Advertisement -

CITIȚI ȘI: Şeful de campanie al lui Nicuşor Dan, a doua mare bancă din Rusia şi un secretar de stat la Finanţe

AFIRMAȚIILE LUI MATEI PĂUN:

„Când a intrat Putin pe scenă, Rusia era într-o dezintergrare profundă. Erau mii de asasinate în oraşele mari ale Rusiei. Aici, şi Occidentul a avut o oarecare vină, împingând către nişte măsuri economice care au fost catastrofale.“

„Noi uităm că ruşii, mult timp, în anii 90 şi chiar în prima parte a anilor 2000, îşi doreau să fie primiţi în familia occidentală. Dacă citiţi discursurile lui Putin, lui Lavrov, din perioada respectivă, vom vedea că în mod repetat ei şi-au manifestat această intenţie. Din păcate, eu cred că Occidentul a greşit. Am avut oportunitatea să creăm o pace mai puţin conflictuală, faţă de ce avem acum.“

„Nu sunt pro-Gaddafi, dar e absolut limpede că Libia pe vremea lui Gaddafi era o ţară mult mai civilizată şi sigură decât este acum. Libienii o duceau mult mai bine acum zece ani. La fel şi sirienii.“

- Advertisement -

Matei Păun a fost șeful de campanie al USR, un bancher de investiţii pe care, în anii ’90 viaţa şi job-ul l-au adus la Moscova, acolo unde se puneau bazele noilor miliardari ruşi pe ruinele fostului imperiu sovietic, scria Ziarul Financiar.

Păun se ocupă în România de reprezentarea Bancii Internaţionale pentru Investiţii de la Moscova.

Banca Internaţională pentru Investiţii  investeşte in România, Slovacia, Mon­golia, Bulgaria, Cuba, Cehia, Ungaria, Viet­nam şi Rusia.

Producătorul de cabluri electrice Romcab a obţinut o finanţare de 25 de milioane de euro de la Banca Internaţională de Investiţii, operaţiunea fiind intermediată de BAC Investment, compania lui Păun.

Fondator al BAC România şi BAC Belarus, Matei Păun a locuit în Germania, Belgia şi Statele Unite. BAC este o bancă de investiţii regională cu birouri la Belgrad, Sofia, Bucureşti şi Minsk.

Pe retelele sociale, Păun are multe postări in favoarea Rusiei lui Putin.

CITIȚI ȘI: Şeful de campanie al lui Nicuşor Dan, legături cu oligarhii ruşi şi cu Belarusul

CITIȚI ȘI: Șeful de campanie al lui Nicusor Dan in #PanamaPapers

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img