spot_img
25.3 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeOmul cheie de la Beijing și Lavrov: Rusia și China se vor...

Omul cheie de la Beijing și Lavrov: Rusia și China se vor opune hegemoniei

-

China și Rusia vor continua împreună să susțină obiectivele și principiile cheie ale Cartei ONU și să se opună în mod hotărâtor hegemonismului și confruntării blocurilor, a declarat miercuri Ministerul chinez de Externe într-o declarație, în urma unei întâlniri la Moscova între directorul Biroului ONU. Comisia Centrală pentru Afaceri Externe a Partidului Comunist Chinez (PCC), membru al Biroului Politic al PCC Wang Yi și ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

„Ambele părți au convenit să continue să consolideze coordonarea în cadrul ONU și al altor mecanisme internaționale multilaterale, să apere împreună obiectivele și principiile de bază ale Cartei ONU, să se opună cu hotărâre hegemonismului și confruntării blocurilor”, se arată în declarația publicată pe site-ul ministerului.

- Advertisement -

În ierarhia informală a partidului și guvernului din RPC, Wang Yi este cel mai înalt diplomat al țării, care supraveghează cele mai importante probleme ale politicii externe a Chinei și relațiile acesteia cu marile puteri mondiale. În ceea ce privește rangul său informal, Wang Yi este mai mare decât ministrul chinez de externe Qin Gang, deoarece este membru al Biroului Politic și deține postul de director al biroului Comisiei Centrale pentru Afaceri Externe, prezidat de șeful statului, chinez. Președintele Xi Jinping.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img