spot_img
9.2 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăDezvaluiriOmul care sub toate regimurile a stat la post în străinătate: E...

Omul care sub toate regimurile a stat la post în străinătate: E fost ofiţer DGIPI

-

Ovidiu Grecea, fost şef al Corpului de Control în guvernarea CDR, a fost numit în postul de consul general al României în Vancouver, Canada. Este a doua oară când Grecea este numit în acest post, prima numire având loc în decembrie 2016, la finalul mandatului guvernului Cioloş.

- Reclama -

Practic el a fost în funcţii de consul de toate regimurile din România.

Decizia de numire a fost semnată de către premierul Mihai Tudose pe 4 august şi a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Ovidiu Grecea a fost ofiţer în DGIPI, iar în timpul guvernării CDR a fost numit şef al Corpului de Control al Guvernului, dar a demisionat în perioada în care Mugur Isărescu era prim-ministru.

 În timpul guvernării Adrian Năstase a devenit consul al României la Sydney, pentru ca apoi să fie detaşat la consul la Los Angeles. Din 2008 până în 2016 a ocupat postul de consul genera al României la Rio de Janeiro.

Pe 21 decembrie 2016, Dacian Cioloş a numit 12 noi consuli generali în posturi vacante sau ocupate de persoane la final de mandat. Printre ele, s-a aflat şi Ovidiu Grecea, care a fost transferat la consulatul general de la Vancouver.

Ovidiu Grecea a absolvit Academia de Studii Economice Înainte de 1989 a fost economist-șef la întreprinderea de sere „30 decembrie” și în 1988 a fost angajat  inspector principal în control la Banca Agricolă. În 1990 a devenit membru fondator al Bankcoop, apoi secretar general al Asociației Bancherilor din Romania.

În 1992, la recomandarea generalului Nițu, a ajuns ofițer-anchetator la Anchete Economice Speciale în cadrul Poliției Capitalei, direct cu gradul de căpitan, de la sublocotenent de intendență. În 1994 a intrat în Direcția Generală de Informații și Protecție Internă, recomandat de ministrul de interne Tărăcilă generalului Dan Gheorghe, care conducea unitatea respectivă. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img