spot_img
0.1 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăDezvaluiriOmul care a vrut să îl scape pe Dan Voiculescu în afacerea...

Omul care a vrut să îl scape pe Dan Voiculescu în afacerea ICA numit de Cioloș secretar general la Ministerul Agriculturii

-

Încă o numire controversată în Guvernul Cioloş. Rela Nicoleta Ştefănescu a fost desemnată să ocupe funcţia de secretar general al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), decizia fiind publicată vineri în Monitorul Oficial. Numai că pe numele lui Ştefănescu, care în 2012 era director al Direcţiei Juridice din Minister, a fost făcută o plângere penală de fostul ministru Daniel Constantin pentru că ar fi intervenit în dosarul Voiculescu, cu scopul diminuării prejudiciului, scrie adevarul.ro.

- Reclama -

CITIȚI ȘI:“Tehnocratul” propus la Agricultură a fost susţinut în guvernul Ponta de PC

În iulie 2012, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii de la acea vreme, anunţa că a făcut plângere penală pe numele directoarei Direcţiei Juridice, Rela Ştefănescu, care ar fi trimis la Tribunalul Bucureşti, ca probă în dosarul lui Dan Voiculescu, privind privatizarea Institutului de cercetări Alimentare (ICA), o opinie formulată de un expert contabil, menită să reducă prejudiciul creat.

Mai exact, aşa cum au prezentat situaţia la acea vreme premierul Victor Ponta şi ministrul Constantin, opinia depusă de Ştefănescu fusese elaborată de un contabil independent, fără acordul Ministerului Agriculturii, şi aceasta influenţa prejudiciul cercetat în dosarul ICA, în sensul diminuării sau anulării acestuia.

Astfel, potrivit deciziei publicate vineri în Monitorul Oficial, Rela Nicoleta Ştefănescu va exercita, cu caracter temporar, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Ministerului Agriculturii. Propunerea lui Ştefănescu pentru această funcţie aparţine ministrului Achim Irimescu şi ea a fost aprobată de premierul Dacian Cioloş, contrasemnată de Sorin Sergiu Chelmu, secretar general al Guvernului.

Numai că tot în Monitorul Oficial de vineri, 27 noiembrie, a fost publicată şi decizia prvind mobilizarea lui Lucian Dumitru din funcţia de secretar general la Agricultură pentru a ocupa funcţia vacantă de secretar general adjunct în Minister. Altfel spus, Lucian Dumitru a fost retrogradat pe un post de adjunct, funcţia ocupată de el rămânând vacantă şi, ulterior, ocupată de Rela Ştefănescu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img