Omul care a sluțit Bucureștiul readus arhitect șef al Capitalei. Nicușor Dan: Firea și-a detonat in față propriul fake news

0
55

de Bogdan Tiberiu Iacob, preluare Inpolitics

În urmă cu aproape un sfert de secol, Adrian Bold prelua funcția de arhitect-șef al Capitalei, în mandatul dreptei. Activitatea lui a fost doar un lung șir de controverse, acuzații, dosare penale, anchete de diverse feluri, demiteri și reveniri perpetue, ca un Hopa Mitică.

UPDATE:

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, demonstreaza cu documente ca Gabriela Firea a mintit cand a spus ca el l-a angajat inapoi in Primarie pe Adrian Bold, „arhitecul sef care a slutit Capitala”.

„Gabriela Firea si-a detonat in fata propriul fake news. Zicea ea intr-o postare, pe care a sters-o intre timp, ca l-as fi numit in functie pe arhitectul-sef Adrian Bold. E de rasul-plansul fiecare postare a sa, dar asta le-a intrecut pe toate.

Aveti, mai jos, cine a semnat pentru reintegrarea lui Adrian Bold in functia de arhitect-sef, pe 28.10.2020, deci cu o zi inainte de a prelua eu mandatul – chiar doamna ex-primar.

Problema serioasa este cate acte de acest fel a mai semnat Gabriela Firea si nu-si mai aminteste de ele. O si mai mare problema este ca Firea nu a intocmit corect actele de demitere, iar instanta a anulat decizia primarului. Din acest motiv Primaria este azi obligata la plata unei sume consistente”, anunta Nicusor Dan pe Facebook.

Bold a dat autorizații, de-a lungul vremii, pentru construcții care au urîțit fața orașului, de la Cathedral Plaza la clădirile turn din Piața Victoriei; a vrut să schimbe locul Catedralei Neamului, spre stupefacția Patriarhiei, a susținut borduriada lui Videanu și a fost acuzat public în repetate rînduri că e un vîrf de lance al cercurilor de interese imobiliare apropiate de Băsescu și PD, ori că a falsificat documente.
De la corpuri de control pînă la Curtea Constituțională, via DNA ori Parchetul General, Bold pare să nu fi ratat nicio instituție de gen, și nu neapărat pentru lucruri frumoase.
În campania electorală din 2008, toți candidații importanți pentru primăria generală, Blaga, Orban, Diaconescu, Guşă s-au pus de acord public că Bold trebuie eliminat din schemă.
Candidatul PNL, Ludovic Orban, s-a arătat cel mai nemulţumit de Bold, declarând că acesta „este un om cu care nu se poate lucra”. Orban a mai declarat, la o dezbatere electorală, că va organiza un concurs public pentru ocuparea postului de arhitect-şef al oraşului.

Primarii Sorin Oprescu și Gabriela Firea l-au dat, pe rînd, afară.

Încă mai halucinant, cel mai pornit împotriva lui Bold era, în 2016, fix noul primar Nicușor Dan.
Pe atunci, candidatul USB la Primăria Capitalei spunea la B1.ro că o prioritate a mandatului său va fi demiterea arhitectului şef al Capitalei, Adrian Bold. “Va fi demis foarte, foarte repede, în câteva săptămâni. E o promisiune fermă. Adrian Bold a semnat zeci, poate sute de documente ilegale.”

Nicușor e azi starostele Bucureștiului.
Dar highlander-ul rămîne.
Presa de azi informează că Adrian Bold revine ca arhitect-șef în mandatul PNL-USR/PLUS.
Fără concurs, desigur, că doar nu suntem în campanie.
La 22 de ani de la prima numire în mandatul lui Viorel Lis – după alți doi ani ca adjunct-, omul despre care s-a spus nu o dată că a sluțit fața Capitalei revine pe ușa din față, cu onoruri.