spot_img
16.2 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăExterneOmagiu Național vineri la Paris pentru Charles Aznavour

Omagiu Național vineri la Paris pentru Charles Aznavour

-

Premierul armean Nikol Pashinyan se află printre cele 200 de personalităţi invitate vineri, la Paris, pentru a lua parte la omagiul naţional dedicat cântăreţul Charles Aznavour, decedat luni, la vârsta de 94 de ani. Artistul va fi înmormântat sâmbătă, în ”strictă intimitate”, la Montfort-l’Amaury, în apropiere de Paris, au informat joi surse din cadrul primăriei, potrivit AFP, transmite Agerpres.

- Reclama -

Pashinyan se va afla vineri alături de Emmanuel Macron, care va ţine un discurs în memoria cântăreţului, în Curtea de onoare a Palatului Invalizilor.

Omagiul naţional va debuta la ora locală 10:00 (08:00 GMT) cu trecerea în revistă a gărzii de către şeful statului, care va fi acompaniat de soţia sa, Brigitte.

La ceremonie, au mai fost invitaţi foşti preşedinţi ai Franţei şi reprezentanţi ai celor mai importante instituţii ale statului. Vor asista, de asemenea, membri ai comunităţii armene şi personalităţi ale scenei culturale. Ceremonia va fi difuzată în direct pe mai multe posturi de televiziune: France 2, francinfo canal 27, BFMTV, LCI, CNews.

Înmormântarea artistului va avea loc sâmbătă, la aproximativ ora 13:00, în cimitirul datând din secolul al XVI-lea şi clasat monument istoric din Montfort-l’Amauryal, o mică localitate preferată de multe celebrităţi, situată la 45 de kilometri vest de Paris.

Artistul va fi depus în cavoul familiei, unde sunt înmormântaţi părinţii şi fiul său, Patrick, decedat la vârsta de 25 de ani.

Charles Aznavour a locuit timp de mai mulţi la Galluis, o localitate din apropiere, la finele anilor 60, şi „se plimba deseori la Montfort-l’Amaury”, unde se întâlnea, printre alţii, cu prietenul său Johnny Hallyday, a precizat sursa citată.

Sâmbătă dimineaţă, la ora 10.00, în catedrala armeană Saint-Jean-Baptiste din arondismentul VIII Paris va avea loc o ceremonie religioasă la care vor avea acces doar familia, apropiaţi şi oficiali.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img