spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeOm cheie al lui Trump pentru Der Spiegel: Dacă devine rezonabil va...

Om cheie al lui Trump pentru Der Spiegel: Dacă devine rezonabil va eșua

-

Poate deveni Donald Trump rezonabil? Da, poate. Dar aceasta înseamnă că va eșua. O spune chiar Newt Gingrich, unul dintre cei mai apropiați sfătuitori ai lui Trump din campania electorală , într-un interviu acordat revistei germane Der Spiegel transmite RFI.

”Ne putem aștepta la multe”, a spus Gingrich, fost președinte al Camerei Reprezentanților. ”Donald Trump este un om de acțiune. Cred că în primele săptămâni o mulțime de acte normative emise de administrația Obama vor fi abrogate. Cred că o să vedem acțiuni pe mai multe fronturi și cred că aceste acțiuni vor fi de succes în primele săptămâni”.

Gingrich nu crede că America va deveni mai puțin tolerantă sub Trump.  ”Cred că ideea asta e irațională, la limita nebuniei. Vreau să spun că orice insinuare că cea mai diversificată și mai deschisă societate de pe planetă ar putea, în vreun fel, să se asemene cu Rusia, ține de o lipsă de bun simț foarte greu de acceptat. Ați fost vreodată la Moscova?”, a întrebat Gingrich.

”Nu, din păcate”, răspunde reporterul de la Der Spiegel.

”Atunci vorbiți cu un coleg de breaslă de acolo și întrebați-l cum e munca de jurnalist acolo și faceți o comparație. M-am plictisit să aud atâția europeni spunând aiureli”.

”Va modifica Donald Trump relația Statelor Unite cu Nato?” – a fost o altă întrebare a reporterului

”Da, dar nu foarte profund, a spus Gingrich. Bănuiesc că va fi foarte sever cu acele țări care nu cheltuie nici măcar 2% din PIB pentru apărare. Le va cere socoteală”.

”Ați spus ”, a mai întrebat Der Spiegel, ”că cea mai mare teamă a dvs în legătură cu președinția lui Trump este că echipa lui și-ar putea pierde răbdarea. Ce ați vrut să spuneți?”

„Există”, a spus Gingrich, ”o mulțime de lucruri care i-ar putea frâna: birocrația, reglementările, lobiștii, mass media. Toate aceste lucruri ar putea deveni obstacole serioase pentru ei, și chiar i-ar putea să-i determine să dea un pas înapoi și să devină rezonabili. Iar dacă el devine rezonabil, înseamnă că a eșuat”.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img