spot_img
19.2 C
București
miercuri, septembrie 27, 2023
AcasămediuOlimpiada Internaţională de Informatică 2016: Elevii români, locul 4 la medalii

Olimpiada Internaţională de Informatică 2016: Elevii români, locul 4 la medalii

-

Elevii români au obţinut trei medalii de argint şi o medalie de bronz, la Olimpiada Internaţională de Informatică 2016, transmite Mediafax.

- Reclama -

Lotul olimpic al României a câştigat patru premii (trei medalii de argint şi o medalie de bronz) la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată la Kazan (Rusia), în perioada 12 – 19 august, se arată într-un comunicat de presă remis luni agenţiei MEDIAFAX.

Medaliile de argint au fost obţinute de Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui), laureat cu „bronz” în 2015, Costin Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) şi Andrei Costin Constantinescu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

De asemenea, Radu Alexandru Munteanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, a câştigat o medalie de bronz.

România ocupă poziţia a patra în clasamentul mondial pe medalii din toate timpurile, cu un palmares de 99 de medalii: 28 de aur, 45 de argint şi 26 de bronz.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică a reunit 308 concurenţi din 80 de ţăr

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img