spot_img
19.6 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăExterneOligarhul Domnului, interdicție 10 ani de la intra în Bulgaria

Oligarhul Domnului, interdicție 10 ani de la intra în Bulgaria

-

Un miliardar rus apropiat Kremlinului, cunoscut și președintelui Igor Dodon, a primit interdicție de intrare în Bulgaria pe 10 ani pentru că ar fi conspirat să reorienteze spre Moscova politica externă a țării balcanice membră în NATO și UE. Interdicția pentru Konstantin Malofeev (45 de ani) a fost anunțată miercuri în parlamentul de la Sofia de procurorul general al Bulgariei, Sotir Țațarov, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

În ajun primise o interdicție similară un fost ofițer rus de securitate, și se anunțaseră demersuri juridice împotriva unui șef de organizație bulgară pro-rusă. Konstantin Malofeev, supranumit „Oligarhul domnului” pentru fervoarea lui ortodox-creștină, a avut contacte cu președintele moldovean Igor Dodon, despre care s-a scris că i-a cerut să finanțeze o conferință internațională anti-LGBT la Chișinău, în urmă cu un an. Dodon a negat apoi orice implicare a fundației lui Malofeev, Sfântul Vasile cel Mare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...