spot_img
13 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăAnalizeOligarhul care l-a făcut președinte pe Zelenski și-a dat in judecată fostul...

Oligarhul care l-a făcut președinte pe Zelenski și-a dat in judecată fostul protejat

-

Oligarhul ucrainean Igor Kolomoisky a intentat un proces împotriva lui Vladimir Zelensky la Curtea Supremă pentru a anula decretul care îl privează de cetățenia ucraineană, dar procesul omului de afaceri a rămas fără progres, a informat joi publicația Strana pe canalul său Telegram.

În iulie 2022, presa ucraineană a raportat că Zelensky ar putea semna decrete pentru a priva mai multe persoane de cetățenie, inclusiv oligarhul Igor Kolomoisky, după care deputatul Radei Supreme a Ucrainei Serghei Vlasenko a publicat o fotografie cu decretul presupus secret al lui Zelensky de a priva zece persoane de cetăţenie ucraineană, inclusiv Kolomoisky. Este de remarcat faptul că, la începutul lunii octombrie a acestui an, publicația Strana a raportat că tribunalul districtual de la Kiev a confirmat că Zelensky nu l-a lipsit pe Kolomoisky de cetățenia ucraineană. Kolomoisky însuși a declarat că a fost judecat în Ucraina ca cetățean al Ciprului și Israelului.

- Advertisement -

Igor Kolomoisky (foto: imagine cu oligarhul în biroul lui Zelenski) a fost oligarhul care l-a susținut pe Zelenski să ajungă președintele Ucrainei. La postul său tv a fost prezentat serialul care i-a adus o popularitate masivă actorului Zelenski. El a fost și șeful prezidențiale a lui Zelenski.

Forbes estimează averea lui Kolomoisky la un miliard de dolari, omul de afaceri este fondatorul PrivatBank, naționalizată în 2016. În 2014-2015 a fost guvernator al regiunii Dnepropetrovsk.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img