spot_img
34.4 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeOligarhul care a fost partener cu Putin și apoi a ajuns la...

Oligarhul care a fost partener cu Putin și apoi a ajuns la pușcărie vorbește despre nebunia lui Putin și cât timp va mai rămâne acesta la putere

-

Invazia Ucrainei va pecetlui căderea preşedintelui rus Vladimir Putin „într-un an sau doi”, pentru că Moscova nu poate câştiga acest război, a estimat miercuri fostul oligarh rus devenit opozant, Mihail Hodorkovski, notează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

De la Londra, Mihail Hodorkovski a declarat pentru televiziunea France 24 că decizia lui Putin a fost „emoţională”, venind de la un lider care prezintă simptome de „paranoia senilă”.

„Este o sinucidere. Nu poate câştiga în Ucraina, chiar dacă (ruşii) iau Kiev şi Harkov. Acest lucru îi grăbeşte sfârşitul”, potrivit opozantului.

„Regimul se va descompune. Nu va fi rapid, vorbim de un sau doi ani”, a spus el, referindu-se la prăbuşirea economiei sau la o revoluţie internă.

Mihail Hodorkovski a fost multă vreme cel mai cunoscut prizonier politic al Rusiei. El a fost încarcerat din 2003 până în 2013 pentru acuzaţii bazate în realitate, potrivit susţinătorilor săi, pe faptul că s-a opus şefului statului rus.

Înainte de arestarea sa, Mihail Hodorkovski a fost directorul executiv al gigantului petrolier Iukos şi s-a întâlnit cu Vladimir Putin de mai multe ori. Potrivit acestuia, liderul de la Kremlin plănuia înainte de invazia ucraineană să rămână la putere toată viaţa, dar a făcut o greşeală „istorică”.

„Nu este un nebun complet (…). Îi este frică să nu fie ucis. Dar nu este nebun din punct de vedere clinic”, a remarcat opozantul care asigură că, după două decenii la putere, înconjurat de consilieri cărora le este frică să-i spună adevărul, Vladimir Putin a subestimat amploarea rezistenţei ucrainene.

„El credea că va fi primit în Ucraina cu flori. Nu se aştepta la asta”, a afirmat ironic Mihail Hodorkovski.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...