spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeOligarh rus cu afaceri în România și-a cumpărat cetățenia malteză cu un...

Oligarh rus cu afaceri în România și-a cumpărat cetățenia malteză cu un milion USD

-

Boris Mints, 59 de ani, singurul om de afaceri originar din Republica Moldova dar care este considerat un oligarh rus, prezent în clasamentul Forbes 2017 al miliardarilor, cu o avere estimată la 1,35 miliarde de dolari figurează în lista persoanelor ce au cumpărat cetăţenia Maltei, scrie Mold-street, care estimeaza că omul de afaceri din Moldova ar fi platit un milion de dolari pentru cetățenia malteză.

- Reclama -

La finele anului 2017, guvernul maltez a publicat o listă ce cuprinde numele tuturor persoanelor care au fost naturalizate sau înregistrate ca cetățeni între ianuarie și decembrie 2016. Publicaţia rusă RBK a indentificat în listă aproape 730 de persoane ce ar fi din Rusia. Potrivit Forbes, Boris Mints, născut la Rîbnița, este proprietarul holdingului de investiții O1 Group (cu sediul în Cipru), care deține fonduri de pensii și active imobiliare în Rusia și alte state, transmite Radio Europa Liberă.

În 2015, prin intermediul O1 Group, Boris Mints a cumpărat o par­ti­cipaţie de 26% în compania aus­tri­acă CA Immo, prezentă şi în România cu mai multe proprietăţi de birouri.

Mints  și CA Immo,  au cumpărat recent 26%, din Immofinanz.

Cele două companii sunt cei mai mari proprietari străini de clădiri de birouri din România.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img