spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeOlguţa Vasilescu: PSD l-ar putea suspenda pe Iohannis

Olguţa Vasilescu: PSD l-ar putea suspenda pe Iohannis

-

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, admite că Partidul Social Democrat (PSD) ar putea recurge la suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, în cazul în care acesta va refuza să nominalizeze un nou prim-ministru din actuala majoritate parlamentară.

Vasilescu a declarat, luni seară, la TVR 1, că PSD va merge la Cotroceni cu o nouă propunere de premier, dar şi cu o listă de semnături din partea parlamentarilor coaliţiei pentru a demonstra că există o majoritate parlamentară.

- Advertisement -

„Mergem Cotroceni cu o listă de semnături ale parlamentarilor, ca să demonstrăm faptul că există o majoritate parlamentară. În acel moment, domnul Klaus Iohannis nu poate spune că nu este o majoritate parlamentară. Vom demonstra că avem o majoritate calificată pentru a trece un nou guvern în Parlament. Dacă domnul Iohannis nu va dori să propună premierul de la PSD către Parlament, atunci vom trece la soluţia de avarie. Se poate ajunge şi la suspendarea preşedintelui”, a afirmat Vasilescu.

Ea a precizat că tema suspendării preşedintelui „nu s-a discutat în interiorul PSD, dar au discutat juriştii noştri această posibilitate înainte”.

- Advertisement -

Pe de altă parte, Olguţa Vasilescu le-a transmis liberalilor că trebuie să aştepte alegerile viitoare pentru a accede la guvernare.

„Eu ştiu că domnul Orban îşi doreşte să fie premier, dar trebuie să mai aştepte să câştige alegerile”, a adăugat ministrul PSD.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img