spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăExterneOlanda vrea un spațiu Schengen cu Luxemburg, Belgia, Germania şi Austria

Olanda vrea un spațiu Schengen cu Luxemburg, Belgia, Germania şi Austria

-

Olanda ia în calcul crearea unui spaţiu mai restrâns de liberă circulaţie, împreună cu câteva ţări din jur, pentru a controla mai bine fluxul de migranţi. Criza refugiaţilor a pus sub semnul întrebării, în ultima perioadă, eficienţa reglementărilor Schengen – spaţiu care include 26 de ţări, din care patru din afara Uniunii Europene – astfel că autorităţile olandeze analizează o posibilă soluţie la limitarea numărului mare de imigranţi, transmite Radio România Actualități.

O zonă Schengen redusă ar putea fi creată între Olanda, Luxemburg, Belgia, Germania şi Austria, spune cotidianul olandez „De Telegraaf”.

- Advertisement -

Ministrul olandez al afacerilor externe nu vrea să dea prea multe amănunte.

Bert Koenders spune că se poartă discuţii de orientare cu câteva ţări din jur, fără să le şi numească.

- Advertisement -

Membrii Parlamentului olandez vorbesc însă cu uşurinţă despre această posibilitate ca fiind o soluţie la problema refugiaţilor. Intenţia este de a organiza mai bine înregistrarea şi verificarea refugiaţilor în momentul în care intră în spaţiul mini-Schengen, proces care în acest moment este greu de controlat în actuala zonă Schengen.

De câteva luni, Olanda se află sub presiunea numărului foarte mare de refugiaţi pentru care nu mai există capacitate de cazare.

Zona Schengen va fi cel mai probabil pe agenda preşedinţiei olandeze a Uniunii Europene, care începe la 1 ianuarie 2016.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img