spot_img
-3.2 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăAnalizeOlanda vrea să interzică câinii cu bot scurt şi pisicile cu urechi...

Olanda vrea să interzică câinii cu bot scurt şi pisicile cu urechi pliate

-

Guvernul olandez a anunţat vineri că doreşte să interzică deţinerea animalelor de companie ce prezintă mutaţii genetice care le fac să pară „drăguţe”, inclusiv a câinilor cu bot scurt şi a pisicilor cu urechi pliate, informează AFP.

- Reclama -

„Când este ales un animal de companie, oamenii aleg adeseori caracteristici pe care ei le consideră drăguţe, de exemplu câini cu botul scurt sau pisici cu urechile pliate”, se afirmă într-un comunicat publicat de Ministerul Agriculturii din Ţările de Jos.

Lista cu animalele de companie vizate de interdicţia Guvernului olandez urmează să fie stabilită. O listă a caracteristicilor fizice despre care se poate stabili în mod obiectiv că ar cauza suferinţe permanente este studiată în această perioadă.

Animalele modificate genetic prezintă caracteristici obţinute în urma unei mutaţii genetice – care sunt pe placul multor persoane -, dar care provoacă în special probleme respiratorii şi artrită.

„Stăpânii lor sunt animaţi de cele mai bune intenţii, dar ignoră adeseori povestea sumbră” a acestor animale şi suferinţa lor din cauza acestor caracteristici, precizează comunicatul publicat de Ministerul olandez al Agriculturii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img