spot_img
19.4 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăExterneOlanda pune presiune pe Serbia cu statul de drept

Olanda pune presiune pe Serbia cu statul de drept

-

„Anul trecut, Serbia nu a deschis niciun capitol din cadrul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană deoarece nu a înregistrat progrese în domeniul statului de drept, care este foarte important pentru UE și care reprezintă o prioritate în procesul de integrare europeană” – a declarat ambasadorul Regatului Țărilor de Jos la Belgrad, Gilles Beschoor Plug, adăugând că în primul rând trebuie obținute rezultate în domeniul statului de drept, în implementarea și aplicarea reformelor, independența justiției și respectarea drepturilor omului.

- Reclama -

„Noul Guvern al Serbiei a adoptat legi și a luat anumite hotărâri, dar trebuie să vedem cum vor fi aplicate și care vor fi rezultatele” – a declarat Beschoor Plug, adăugând că este nevoie de o dezvoltare durabilă a democrației. Beschoor Plug a declarat că alegerile prezidențiale de anul viitor din Serbia sunt importante și trebuie bine pregătite.

„Este important ca toți, Guvern, opoziție, populație, chiar observatori și consilieri, să evite un nou boicot” – a declarat Beschoor Plug, avertizând că o eventuală boicotare a alegerilor ar însemna că procesul electoral a fost obstrucționat, iar democrația care este rezultatul acestui proces, a avut de suferit. De asemenea, Beschoor Plug a constatat că în actualul Parlament al Serbiei nu există opoziție și a subliniat că cetățenii Serbiei nu pot aprecia cum este o democrație adevărată. „Pentru a aprecia trebuie să se vadă cum funcționează democrația, trebuie să existe un Parlament funcțional” – a precizat Beschoor Plug.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img