spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăhighlightOlanda blochează în continuare intrarea României în Schengen

Olanda blochează în continuare intrarea României în Schengen

-

Membrii Comisiei Europene şi-au ţinut întâlnirea săptămânală la Amsterdam pentru a marca începutul perioadei în care Olanda va deţine preşedinţia Uniunii. Premierul olandez a prezentat în cadrul întâlnirii priorităţile pentru următoarele 6 luni. Din discuţiile purtate de corespondentul Ştirilor TVR Lucian Pîrvoiu cu membri ai cabinetului Rutte, dosarul România – Schengen nu este de actualitate.

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat că preşedinţia ţării sale va fi una pragmatică, bazată pe eficienţă şi rezultate concrete, a transmis Lucian Pîrvoiu pentru Telejurnalul  TVR.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI:Merkel: De MCV depinde intrarea României în Schengen

Printre problemele majore care îşi aşteaptă rezolvarea se numără fenomenul migraţiei şi securizarea cât mai rapidă a frontierelor externe ale Uniunii Europene, dar şi cea a spaţiului Schengen, pus sub semnul întrebării de controalele impuse la frontiere de o parte din ţările nordice chiar în ultimele zile.

- Advertisement -

Olanda îşi propune să creeze locuri de muncă prin încurajarea inovaţiei la nivelul continentului, pentru a reduce cifrele inacceptabil de mari ale şomajului.

Din discuţiile purtate de corespondentul Ştirilor TVR cu membri ai cabinetului Rutte, care au fost şi ei prezenţi la întâlnirea de la Amsterdam, dosarul România – Schengen nu este de actualitate, ceea ce înseamnă că opoziţia Olandei la intrarea ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie rămâne intactă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img