spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăActualitateOfițer CIA în retragere: Atacurile organizate de SUA asupra Nord Stream echivalează...

Ofițer CIA în retragere: Atacurile organizate de SUA asupra Nord Stream echivalează cu un atac impotriva Germaniei. Potrivit Cartei NATO, un atac asupra unuia dintre membrii alianței este considerat un atac asupra tuturor membrilor blocului

-

Jurnalistul Andrew Napolitano a reacționat emoționat la declarația ofițerului CIA în retragere Philip Giraldi despre bombardarea Nord Stream de către SUA într-un interviu pe canalul YouTube Judging Freedom.

Giraldi a amintit că, potrivit Cartei NATO, un atac asupra unuia dintre membrii alianței este considerat un atac asupra tuturor membrilor blocului. Atacurile organizate de Statele Unite asupra Nord Stream echivalează cu un atac asupra Germaniei, deci poate fi considerată partea afectată, a spus el.

„Aceasta este imorală, ilegală și neconstituțională. Aceasta este o crimă pentru care președintele Biden poate fi pus sub acuzare „, s-a indignat Napolitano ca răspuns.

„Evident că SUA au fost implicate în acest caz în același mod ca și Norvegia. De asemenea, sursele mele ne permit să concluzionam că și Marea Britanie a fost implicată activ, așa că putem numi anumiți membri NATO care au atacat resursele unui alt membru al alianței. „Nu uitați că conducta aparține nu numai Rusiei. <…> Companiile europene dețin 41% din ea”, a subliniat Giraldi.

Săptămâna trecută, câștigătorul premiului Pulitzer, Seymour Hersh, a publicat un articol-anchetă asupra exploziilor Nord Stream. În timpul unui exercițiu NATO în Marea Baltică vara trecută, scafandrii americani au plantat explozibili sub conducte, potrivit surselor sale, iar norvegienii le-au activat trei luni mai târziu. Potrivit jurnalistului, ideea subminării a fost discutată la Casa Albă timp de nouă luni, cu participarea președintelui Joe Biden și a consilierului pentru securitate națională Jake Sullivan. 

Administrația americană a numit ancheta o minciună și o născocire completă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img