Oficialii români care au știut protocolul papal

0
119

La finalul ceremonialului de la Catedrala Mîntuirii Neamului , pe rând, l-au salutat personal pe Suveranul Pontif președintele Klaus Iohannis, foștii președinți Emil Constantinescu și Traian Băsescu, premierul Viorica Dăncilă, liderii Parlamentului, șeful CCR și președinta Curții Supreme de Justiție, Cristina Tarcea.

De asemenea, Custodele Coroanei Margareta și soțul ei, Radu, au avut prilejul să îl salute personal pe Suveranul Pontif.

Dintre toți oficialii, doar Marcel Ciolacu, Ioan Aurel Pop și membrii Familiei Regale au făcut gesturile de protocol cuvenite în fața Papei, și-au înclinat capul în momentul în care i-au strâns mâna. Marcel Ciolacu chiar a sărutat ineul papal, după modelul supușilor catolici ai Suveranului Pontif, transmite Radio Europa Liberă.

Papa a ieșit din catedrală în acordurile unui inm religios ortodox, s-a urcat în Papamobil, marca Isuzu, și se îndreaptă către Catedrala Sfântul Iosif unde va avea loc o liturghie catolică.

Pe drum, capul Bisericii Catolice este salutat de mii de oameni, care se bucură de vremea încă bună din București, în ciuda prognozelor meteorologilor care anunțau ploi torențiale.