Oficial turc pentru Associated Press: S-au găsit dovezi în Consulatul saudit din Istanbul a uciderii lui Jamal Khashoggi

0
197
Un oficial turc a declarat pentru Associated Press că poliția a găsit dovezi în interiorul consulatului saudit de la Istanbul, care confirmă faptul că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis acolo.

„Înaltul oficial” a vorbit cu AP cu condiția anonimatului, dar a spus că poliția a găsit „anumite dovezi” că Khashoggi ar fi murit în clădire. Funcționarul nu a furnizat mai multe detalii despre dovezile descoperite de poliție.

Rapoartele din presa americană au sugerat luni seară că Riad se pregătește să admită că Khashoggi a fost ucis în cadrul unei interogări neautorizate.

Khashoggi a fost văzut pentru ultima dată când a intrat în consulat pe 2 octombrie. Turcia a acuzat Arabia Saudită de uciderea jurnalistului, însă Riad a negat implicarea.

După un apel telefonic cu regele Salman din Arabia Saudită, președintele american Donald Trump a sugerat că probabil „ucigași rătăciți” au fost responsabili de dispariția jurnalistului.

În cursul vizitei de marți la Riad, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a mulțumit regelui saudit pentru investigații „transparente”.