spot_img
22.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăExterneOficial al Departamentului american de stat recunoaște că ISIS duce petrol în...

Oficial al Departamentului american de stat recunoaște că ISIS duce petrol în Turcia, dar fenomenul s-ar fi redus în timp

-

Armata rusă a acuzat sâmbătă Statele Unite că „ascunde” traficul de petrol spre Turcia din zonele controlate de organizația Statul Islamic în Siria, după ce Washingtonul a considerat aceste cantități „nesemnificative”.

- Reclama -

„Cantitatea de petrol introdusă prin contrabandă este extrem de scăzută, s-a redus cu timpul și este nesemnificativă ca volum, de petrol și venituri”, a declarat Amos Hochstein, coordonator pe probleme de energie internațională în cadrul Departamentului de Stat al SUA, conform Agerpres.

Potrivit responsabililor americani, campania de bombardamente aeriene a avariat considerabil infrastructura petrolieră a jihadiștilor care controlează largi teritorii în Siria și Irak.

Contrabanda petrolieră este una dintre principalele surse de finanțare ale organizației ultraradicale care obține, potrivit estimărilor, venituri de 1,5 milioane de dolari pe zi, amintește France Presse.

„Când oficialii americani spun că nu văd cum petrolul teroriștilor este transportat în Turcia prin contrabandă, nici măcar nu mint, ei vor să ascundă aceste acte”, a scris Ministerul Apărării pe pagina sa de Facebook.

„În ultima vreme, declarațiile Pentagonului și ale Departamentului de Stat sunt legate de un teatru al absurdului”, adaugă ministerul rus, sfătuind Washingtonul „să se uite la înregistrările video făcute de dronele sale care sunt acum de trei ori mai multe ca înainte la frontiera turco-siriană și deasupra zonelor petroliere”.

De la distrugerea unui bombardier rus la 24 noiembrie de către aviația turcă la frontiera cu Siria, Rusia acuză Turcia că profită de pe urma contrabandei cu petrol ce provine de la jihadiști. Pe baza unor fotografii prin satelit și înregistrări video, armata rusă a prezentat miercuri ceea ce ea consideră a fi dovezi ale acestui trafic și l-a acuzat personal de implicare pe președintele Recep Tayyip Erdogan și familia sa, amintește AFP.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...