spot_img
20.5 C
București
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăcoronavirusOficial al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA: O a...

Oficial al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA: O a treia doză ar putea mări riscurile producerii unor efecte secundare grave

-

Statele Unite evaluează necesitatea unei a treia doze de vaccin pentru Covid-19 în rândul persoanelor vaccinate, dar au nevoie de mai multe date pentru a şti dacă dozele suplimentarre ar putea mări riscurile producerii unor efecte secundare grave, a declarat marţi un oficial din sectorul medical, citat de Reuters conform news.ro.

- Reclama -

”Suntem foarte interesaţi să ştim dacă o a treia doză poate fi asociată sau nu cu un risc mai mare de reacţii adverse, mai ales în cazul celor grave, deşi rare”, a spus Jay Butler, director adjunct la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, în timpul unui briefing de presă.

Guvernul Statelor Unite nu a luat o decizie dacă să administreze doze suplimentare de vaccinuri, dar consideră că ar putea fi nevoie de ele în cazul persoanelor vârstnice sau altor grupuri în pericol să facă forme grave de Covid-19, a spus Butler.

Butler a spus că nu a văzut nicio dovadă a scăderii imunităţii la Covid-19 în rândul locuitorilor SUA care au fost vaccinaţi în decembrie sau ianuarie. El a adăugat că vaccinurile existente oferă o protecţie semnificativă împotriva variantei Delta a Covid-19, care a fost identificată pentru prima dată în India şi a devenit tulpina dominantă în Statele Unite.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...