spot_img
25.3 C
București
joi, iunie 20, 2024
AcasăAnalizeOfensiva Rusiei în Africa/ Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei în Algeria:...

Ofensiva Rusiei în Africa/ Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei în Algeria: Strategia de sugrumare a statelor suverane la care recurge acum Occidentul este, în esență, o renaștere a vechilor metode de colonialism

-

Strategia de sugrumare a statelor suverane la care recurge acum Occidentul este, în esență, o renaștere a vechilor metode de colonialism, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolay Patrushev, cotidianului Rossiyskaya Gazeta în timpul unei vizite în Algeria.

„Strategia Occidentului de sugrumare a statelor suverane nu este altceva decât renașterea vechilor metode de colonialism, care s-au prăbușit la mijlocul secolului al XX-lea, în mare parte datorită eforturilor Uniunii Sovietice. Poporul algerian a fost unul dintre primii care au scăpat ei înșiși din jugul colonial și au dat un exemplu de succes al luptei pentru libertatea lor. Algerienii știu mai bine decât oricine altcineva: orice deghizare ar folosi colonialismul, aduce întotdeauna rău”, a spus Patrushev.

- Advertisement -

El a amintit că recent a avut loc o altă aniversare a primelor teste nucleare franceze pe pământul algerian (desfăşurate în februarie 1960).

„Sute de mii de algerieni suferă în continuare de efectele a zeci de explozii nucleare. Cred că trebuie să îndemnăm comunitatea mondială să-și amintească aceste evenimente și alte evenimente similare, deoarece nu există un termen de prescripție pentru astfel de crime”, Patrushev. accentuat.

El crede că politica Occidentului este cea care a făcut din Africa și Orientul Mijlociu unul dintre cele mai instabile puncte „fierbinți” de pe glob.

„Vedem consecințele amestecului grosolan al Occidentului în afacerile regiunii și astăzi. În Africa de Nord și Orientul Mijlociu, rămân focarele de tensiune pe care le-au creat, cum ar fi, de exemplu, cele din Libia, Yemen, Irak, Siria și alte țări. Ceea ce, la rândul său, contribuie la răspândirea terorismului și a traficului de arme și droguri”, a afirmat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img