spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăExterneObama: Sanctiunile împotriva Rusiei au efecte

Obama: Sanctiunile împotriva Rusiei au efecte

-

„Amintiți-vă că în urmă cu trei sau patru luni, toată lumea la Washington era convinsă că președintele Putin era un geniu… și că el a reușit să mărească puterea Rusiei”, a declarat Barack Obama într-un interviu la radioul american NPR difuzat luni și înregistrat la 18 decembrie, transmite Agerpres.

„Am spus atunci că nu vrem război cu Rusia, dar că am putea aplica în mod regulat o presiune cu partenerii noștri europeni”, a adăugat el.

- Advertisement -

„Și acum… am impresia că cel puțin în afara Rusiei, unii poate cred că Putin nu a fost chiar atât de deștept”, a estimat Barack Obama.

„O parte din raționament era că singurul lucru ce ținea economia lor pe linia de plutire era prețul petrolului” și că declanșarea de sancțiuni „ar face economia Rusiei suficient de vulnerabilă în caz de perturbări ale prețului petrolului… și ei ar avea dificultăți enorme”.

- Advertisement -

Rusia ar urma să intre în curând în recesiune după o scădere a produsului intern brut (PIB) în noiembrie, pe fondul căderii prețului petrolului. Rubla a pierdut mai mult de o treime din valoarea sa de la începutul anului, amintește AFP.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img