spot_img
23.6 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăALEGERI 2020Oamenii unui senator PNL de Gorj, reținuți. Senatorul Iordache către procurori: Ruşine...

Oamenii unui senator PNL de Gorj, reținuți. Senatorul Iordache către procurori: Ruşine să vă fie!

-

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a decis reținerea pentru 24 de ore a omului care coordonează afacerile grupului de firme Ydail și a administratorului acesteia. Ambii sunt oamenii de încredere și cei mai vechi colaboratori ai senatorului Ion Iordache, transmite Gorj Online.

- Reclama -

Potrivit procurorilor s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de trei inculpați aceștia fiind Doru Șandru, Mircea Vărzaru și Mihai Puiu pentru săvârșirea infracțiunii de obținere ilegală de fonduri. Este vorba de contractul de 157 milioane de lei încheiat în iunie 2016 de asocierea Ydail Construct SRL, Romstrade SA și Metalcolect Prod cu Consiliul Județean Gorj pentru lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene. Conform Parchetului cei trei afaceriști au depus o ofertă care conținea documente și date false în privința deținerii utilajelor necesare prezentate în aceasta. De asemenea procurorii au reținut că în iarna 2016-2017 asocierea de firme a încasat necuvenit pe orele de așteptare, pentru utilajele pe care nu le deținea efectiv, suma de 359.132 lei.

Ion Iordache, unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Gorj, a primit locul 1 la Senat pe lista PNL pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie anul trecut și a fost ales.  

El deţine o firmă de construcţii, care are numeroase contracte de modernizări de drumuri încheiate cu firmele statului. Iordache mai deţine şi un fond de vânătoare, un restaurant şi mai multe lacuri piscicole.. În perioada în care fost preşedinte al ALDE Gorj, Ion Iordache şi-a impus o rudă în funcţia de secretar de stat la Ministerul Energiei. El susţine acum că nu a fost membru în Partidul Social Democrat, ci doar colaborator. 

Senatorul Ion Iordache a transmis că nu are legătură cu acest dosar penal şi nu a fost audiat în vreo calitate. Mai mult, acesta susţine că este o răzbunare a procurorului şi se declară revoltat. „Sunt revoltat de uşurinţa cu care funcţionari plătiţi din bani publici se joacă de-a dumnezeii cu libertatea unor oameni în încercarea de a distruge şi ce a mai rămas viu în economia acestui judeţ. Ca parlamentar nu pot să nu reacţionez când văd că, pentru acuzaţii fără dovezi şi argumente, din voinţa unui singur om (procurorul), care nu este la prima greşeală, nevinovaţii ajung să-şi demonstreze nevinovăţia. Am convingerea că, indiferent de frustrări, sete de răzbunare sau comandă, funcţionarul n-ar putea face asemenea abuzuri dacă ar răspunde în faţa legii ca orice alt cetăţean”, afirmă Iordache. Senatorul consideră că firmele pe care „vor să le închidă” sunt printre ultimele rămase în Gorj şi printre cei mai mari plătitori de taxe şi impozite din judeţ. „Acuzaţiile descrise în comunicatul de presă transmis de Parchet se bazează doar pe supoziţii şi pe probe fabricate. După gratii este locul celor care abuzează de funcţiile pe care le deţin distrugând iremediabil viitorul unor oameni şi orice şansă de dezvoltare a întregii comunităţi. Sper că va veni momentul în care veţi plăti pentru aceste abuzuri! Ruşine să vă fie!“, încheie senatorul Ion Iordache.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...