spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeOamenii lui XI reales: China nu se poate dezvolta fără lume, iar...

Oamenii lui XI reales: China nu se poate dezvolta fără lume, iar lumea are nevoie la rândul ei de China

-

Preşedintele chinez Xi Jinping a fost reales duminică la conducerea Partidului Comunist, după ce a anihilat orice contestare, devenind astfel cel mai puternic lider al Chinei după Mao Zedong, fondatorul regimului comunist chinez, informează agenţiile internaţionale de presă.

Xi Jinping a fost desemnat pentru un al treilea mandat pe cinci ani de către un Comitet Central în mare parte remaniat al Partidului Comunist Chinez (CCC).

„Lumea are nevoie de China”, a dat asigurări duminică preşedintele chinez Xi Jinping, într-un discurs susţinut în faţa presei după ce a obţinut al treilea mandat la conducerea Partidului Comunist şi prin urmare a ţării sale.

„China nu se poate dezvolta fără lume, iar lumea are nevoie la rândul ei de China”, a declarat Xi, salutând „două miracole” realizate de ţara sa: „o dezvoltare economică rapidă şi o stabilitate socială pe termen lung”.

După ce a obţinut al treilea mandat, Xi a promis că „va munci din greu pentru realizarea sarcinilor”. „Vreau să mulţumesc sincer întregului Partid pentru încrederea pe care ne-a acordat-o”, echipei de conducere, a spus Xi Jinping.

Duminică, preşedintele chinez a plasat mai mulţi dintre aliaţii săi în cadrul Comitetului Permanent, grup format din şapte oameni, la putere în China.

- Reclama -

Li Qiang, şeful partidului la Shanghai, Ding Xuexiang, secretarul privat al lui Xi Jinping, şi Li Xi, şeful partidului în provincia Guangdong (sud) fac parte dintre noii membri ai acestui comitet, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat de la Palatul Poporului din Beijing.

Biroul Politic, instanţa de decizie a Partidului Comunist chinez, nu are în componenţa sa nicio femeie, pentru prima dată în ultimii 25 de ani, potrivit noii componenţe dezvăluite duminică.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img